Acord de condemna dels fets de l’1O a Mont-roig

Acord de condemna dels fets de l’1O a Mont-roig

Acord del Ple extraordinari celebrat el 2 d’octubre de 2017

El Ple condemna els fets ocorreguts ahir, 1 d’octubre, a Mont-roig del Camp, quan més d’un centenar d’antiavalots de la Guàrdia Civil van irrompre violentament a l’Institut Antoni Ballester, on s’hi trobaven concentrats pacíficament centenars de veïns i veïnes.

Ahir diumenge 1 d’octubre, més d’un centenar d’antiavalots del cos de la Guàrdia Civil van irrompre a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig, on s’hi trobaven pacíficament concentrats centenars de veïns i veïnes. Ho van fer per la força, provocant destrosses, escenes de pànic i lesions a persones, utilitzant mètodes repressius, absolutament fora de tota lògica democràtica i de manera desproporcionada i brutal.

Mont-roig del Camp és un poble de pau. Molts dels seus veïns, famílies amb menors, gent gran, persones honrades, es concentraven a l’institut en una jornada de transcorria de forma pacífica i festiva quan van ser violentats pels antiavalots, de manera absolutament innecessària i injustificada. Van causar ferides físiques, però són les morals les que costaran de curar. Cap poble, tampoc el nostre, mereix aquest tracte.

Els regidors que conformem aquest Ple provenim de partits i grups polítics molt diversos, amb posicionaments fins i tot contraris en qüestions com la independència de Catalunya. Però com no pot ser d’una altra manera, les diferències que ens separen s’han de convertir en consens a l’hora de denunciar qualsevol tipus de violència contra la gent del nostre poble.

Per això, davant els fets ocorreguts ahir, el ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, reunit amb caràcter urgent, i amb 11 vots favorables (grups municipals: PSC; IMM; A-VX+; Grup mixt, FIC; C’s) i 6 vots en contra (grups municipals: PDeCAT i ERC) acorda:

1. Condemnar enèrgicament els fets ocorreguts ahir, 1 d’octubre, a Mont-roig del Camp, quan més d’un centenar d’antiavalots de la Guàrdia Civil van irrompre violentament a l’Institut Antoni Ballester, on s’hi trobaven concentrats pacíficament centenars de veïns i veïnes.
2. Donar suport als veïns i veïnes afectats, i traslladar a les persones ferides el desig que es recuperin el més ràpidament possible i la disposició de l’Ajuntament per a tot allò que puguin necessitar.
3. Denunciar la vulneració dels drets dels veïns i veïnes del municipi durant la jornada d’ahir.
4. Demanar explicacions a la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona per l’excessiu dispositiu policial desplegat al nostre municipi i la repressió emprada contra els veïns i veïnes de Mont-roig.
5. Notificar aquesta resolució a la Subdelegació del Govern de l’estat a Tarragona i a la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.
6. Demanar al President del Govern Espanyol que retiri les forces de la Policia Nacional i Guàrdia Civil que ha portat a Catalunya.

Mont-roig del Camp, 2 d’octubre de 2017

Comparteix aquest article