Activitats culturals

La regidoria de Cultura organitza diverses activitats al llarg de l’any. Consulteu l’agenda municipal per conèixer totes les propostes culturals.

 CICLES D’ACTIVITATS

Concurs Literari Vila de Mont-roig 2017

Cartell Concurs Literari Vila de Mont-roig 2017

Cartell Concurs Literari Vila de Mont-roig 2017

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp vol seguir impulsant el desenvolupament creatiu per tal que es pugui transmetre literàriament  l’estima pel municipi, la recerca de la nostra memòria històrica i totes aquelles dades que contribueixin al coneixement de la història local.

Per aconseguir-ho es convoca anualment el Concurs literari Vila de Mont-roig, que engloba diversos premis:

  • Premi d’assaig Vila de Mont-roig 

El tema de treball és el municipi, Mont-roig del Camp, des de qualsevol vessant: social, cultural, polític, econòmic, històric, etc.

Per tal d’estimular la creació literària i dignificar la literatura com a forma de projecció intel·lectual, es convoquen també dos premis més:

  • Premi Prosa Magdalena Guerrero 
  • Premi Poesia Miquel Ferrer 

Amb aquest concurs també impulsa el desenvolupament creatiu en els infants i joves en el món de la literatura.

  • Premi de Narrativa Breu per Infants i Joves Vila de Mont-roig
  • Premi de Poesia per a Infants i Joves Vila de Mont-roig

Consulteu les Bases Concurs 2017

Bases Concurs Literari Vila de Mont-roig 2017

El termini d’admissió de tots els treballs es clourà el dia 16 de juliol de 2017,  a les 14 h. Els treballs es poden lliurar a les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà.


Sons de Nit 2017

Sons de Nit

Durant l’estiu s’organitza un cicle de concerts a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca sota el títol Sons de Nit. La finalitat és la de potenciar la música per a tots els públics en un indret entranyable pels mont-rogencs. Música jazz, clàssica i diferents tipus de música, a través de duets de veu i guitarra o quartets de corda són alguns exemples d’aquesta singular proposta.

Cartell segona edició Tast de Cultura


Tast de Cultura

A la tardor és moment de fer el Tast de Cultura. La iniciativa ofereix durant tres o quatre dies múltiples activitats culturals (exposicions, conferències, música, presentacions de llibres, cultura popular, activitats per a nens i nenes…). Uns dies pensats per poder gaudir la cultura plenament.

Cartell Concurs de pessebres 2014


Concurs de pessebres

Quan arriba el Nadal, s’organitza aquests concurs que té com principal objectiu potenciar la cultura popular motivant als mont-rogencs i mont-rogenques a la construcció d’un pessebre. El jurat del certàmen valora l’originalitat, l’elaboració i el valor artístic. Els pessebres poden estar elaborats amb qualsevol material, estil, tècniques i mides.

Jornades Europees del Patrimoni 2015


Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

La Regidoria s’afegeix any rere any a les activitats que més de 200 municipis d’arreu de Catalunya realitzen per celebrar les Jornades. Amb el desig implícit de difondre el coneixement i el patrimoni material com immaterial del nostre municipi.


Cap de Setmana Diatònic

Cartell X Cap de Setmana Diatònic

X Cap de Setmana Diatònic 2016

El tercer cap de setmana de juliol (de dijous a diumenge) és un període musical i cultural remarcable a Mont-roig del Camp donat que s’hi celebra, ininterrompudament des del 2007, el Cap de Setmana Diatònic. Alumnes d’arreu, fan un curs intensiu d’acordió diatònic a l’ermita Mare de Déu de la Roca amb diferents professors de prestigi dels Països Catalans. Aquesta activitat musical i cultural és ja un referent a les comarques meridionals de casa nostra on, en tots aquests anys, ja hi han passat reconeguts acordionistes internacionals com els bascos Kepa Junkera, Tapia eta Leturia o Xabi Aburruzaga, l’uruguaià Enrique Telleria i els colombians Antonio Rivas & Kent Biswell, entre d’altres músics que ens han mostrat el seu art. També cal dir que el diumenge, sota els porxos de l’Ermita, es pot gaudir amb un tradicional concert – vermut.

Aquesta activitat musical, organitzada per Guillem Anguera, té el suport de la Diatònica “Associació d’acordionistes diatònics dels Països Catalans”  i l’ajut i col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig, l’A.V. Muntanya Roja i el Patronat Mare de Déu de la Roca.

Consulteu el Facebook per més informació. Facebook

Propers actes

Propers actes