Fotografia aérea de Miami Platja

11. FOTOGRAFIA AÈRIA DE MIAMI PLATJA

Fotografia cedida per Núria Esquius Sánchez (Fons familiar de Marcel·lí Esquius García).

Imatge de l’any 1969. La perspectiva aèria mostra des del centre del municipi fins a la muntanya, hi podem apreciar els primers edificis i habitatges de la zona.

A partir de 1952 es va començar a gestar el nucli de Miami Platja per iniciativa de l’empresari i  promotor immobiliari Marcel·lí Esquius García, la voluntat del qual va ser que Miami disposés de tots els serveis i edificis a similitud d’un poble.

A partir dels anys setanta Miami va registrar un creixement demogràfic i urbanístic exponencial de Miami degut a la inauguració el 1972 de la central nuclear de Vandellòs I i també a partir del desenvolupament del sector turístic.

És curiós observar l’evolució històrica i urbanística de Miami Platja, pensar que l’espai que abans eren camps de cultius o terres ermes avui en dia l’ocupen comerços i habitatges.

11. FOTOGRAFIA AÉREA DE MIAMI PLAYA

Fotografía cedida por Núria Esquius Sánchez (Fondo familiar de Marcel·lí Esquius García).

Imagen del año 1969. La perspectiva aérea muestra del centro del municipio hasta la montaña, podemos apreciar los primeros edificios y viviendas de la zona.

A partir de 1952 se empezó a gestar el núcleo de Miami Playa por iniciativa del empresario y promotor inmobiliario Marcel·lí Esquius García, la voluntad del cual fue que Miami dispusiera de todos los servicios y edificios a similitud de un pueblo.

A partir de los años setenta Miami registró un crecimiento demográfico y urbanístico exponencial debido a la inauguración en 1972 de la central nuclear de Vandellòs I y también a partir del desarrollo del sector turístico.

Es curioso observar la evolución histórica y urbanística de Miami Playa, pensar que el espacio que antes eran campos de cultivos o tierras baldías hoy en día lo ocupan comercios y viviendas.