Certificat digital

Sabies que ja pots sol·licitar un certificat digital des de casa?

Des d’ara, qualsevol persona espanyola amb DNI o passaport pot sol·licitar un certificat digital des de la nostra pàgina web sense desplaçaments ni esperes. Es tracta d’un certificat que pots obtenir 100% online i en minuts, de manera oficial i sense intermediaris, des de Certificadodigital.es, prestador de serveis electrònics de confiança. Per verificar la teva identitat s’utilitza un procés de vídeo identificació que coteja el teu rostre amb el DNI, tal i com es fa en la identificació presencial.

Aquest sistema és innovador i s’ha autoritzat als prestadors de serveis electrònics qualificats, des de meitats de l’any passat, per tal que emetin certificats online. D’aquesta forma es poden atendre les necessitats reals de la ciutadania, evitant desplaçaments, millorant les interaccions electròniques i l’eficacia dels serveis públics i privats.

El preu d’aquest certificat és de 11,95 euros anuals. Si vols sol·licitar-lo pots clicar al següent enllaç:

Consigue tu certificado en minutos y desde casa

Què hem de saber sobre la signatura electrònica?

La signatura electrònica és l’equivalent electrònic de la signatura manuscrita, i conté les teves dades identificatives en un certificat digital, que pots utilitzar per identificar-te instantàniament en webs que incloguin aquest mètode d’accés, com les seus electròniques de la majoria d’administracions públiques.

Quines són les funcions principals de la signatura electrònica?

  • Identificar-te com a signant
  • Permet saber que el contingut del document és l’original i que no s’ha modificat posteriorment
  • No repudi (es pot demostrar qui ho ha signat)

Què és un certificat digital i per a què el pots necessitar?

Un certificat digital, emès per una autoritat de certificació, et permet realitzar tràmits en línia amb plenes garanties jurídiques. A més d’identificar-te, amb alguns certificats pots signar els documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita. A diferència d’altres mètodes d’identificació, com el codi d’usuari i la contrasenya, amb un certificat digital pots signar documents electrònics amb validesa legal.

Gràcies al teu certificat digital, pots realitzar els teus tràmits sense haver de desplaçar-te i sense esperes innecessàries, com per exemple, signar documents electrònics i formularis web, signar correus electrònics o identificar-te davant l’Administració. Per tant, és possible garantir la teva identitat en una transacció electrònica.

El certificat digital l’emet una autoritat de certificació que identifica la persona (física o jurídica) i certifica que una signatura electrònica es correspon amb una persona o entitat concreta.

Com pots aconseguir el teu certificat digital de manera presencial?

  • DNIe

La tramitació del DNIe la pots realitzar a la Policia Nacional, sol·licitant cita prèvia. Quan s’emet un nou DNI ja es troba incorporada la signatura electrònica. Si no recordes el PIN que et van comunicar, et pots adreçar a l’oficina de la Policia Nacional de Reus (c. Antoni Gaudí, 9) i, sense cita prèvia, t’ajudaran a activar la signatura digital.

  • idCAT
    • Dirigint-te a les OMAC de Mont-roig o Miami Platja, on treballen com a Entitats de Registre idCAT. Et sol·licitaran un certificat idCAT de programari que podràs descarregar en qualsevol dispositiu.
    • Dirigint-te a les oficines de BASE Diputació de Tarragona de Mont-roig o Miami Platja on també et podràn sol·licitar l’idCAT de programari.
  • HISENDA

A les oficines d’Hisenda et poden tramitar la petició de certificat electrònic de persona física o jurídica.

Recorda, pots sol·licitar la teva signatura electrònica a:

Organisme que tramita Tràmit presencial o en línia Sol·licitud per persones físiques i/o jurídiques Preu
Certificadoelectronico.es En línia (no presencial) Persona física espanyola amb DNI o passaport 11,95 € anual accedint per l’enllaç del web municipal
Policia Nacional Presencial Persona física espanyola  amb DNIe Va incorporat en el preu d’expedició del DNIe.

Les renovacions del PIN són gratuïtes.

OMAC Mont-roig i Miami Platja Presencial Persona física espanyola amb DNI o NIE gratuït
BASE-Diputació de Tarragona Presencial Persona física espanyola amb DNI gratuït
Hisenda Presencial Persona física espanyola amb DNI i persona jurídica amb Escriptures gratuït