Casa de Cultura Agustí Sardà

4. CASA DE CULTURA AGUSTÍ SARDÀ

Postal cedida per Modest Rofes Navarro al Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Fotografia datada aproximadament cap als anys vint del segle XX. L’edifici es va acabar el desembre de 1910 i va ser inaugurat el 1911. El polític republicà mont-rogenc Agustí Sardà tingué un paper important ja que va gestionar a Madrid la construcció de l’edifici, que fou inaugurat pel recordat mestre Emili Soler, artífex juntament amb Sardà de la construcció d’aquest equipament.

L’equipament va ser projectat per albergar les escoles públiques de Mont-roig, també conegudes com a nacionals, amb classes separades per als nens i per a les nenes. A l’edifici també hi vivien els mestres que treballaven a l’escola. Amb el pas del temps l’edifici també s’ha utilitzat com a casa consistorial i jutjats. Actualment hi ha la biblioteca municipal Joan Miró, la sala de Plens, l’arxiu Municipal i l’Escola de Música Baptista Nogués.

4. CASA DE CULTURA AGUSTÍ SARDÀ

Postal cedida por Modest Rofes Navarro al Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Fotografía datada aproximadamente hacia los años veinte del siglo XX. El edificio se terminó en diciembre de 1910 y fue inaugurado en 1911. El político republicano Agustí Sardà tuvo un papel importante puesto que gestionó en Madrid la construcción del edificio, que fue inaugurado por el maestro Emili Soler, artífice junto con Sardà de la construcción de este equipamiento.

El edificio fue proyectado para albergar las escuelas públicas de Mont-roig, también conocidas como nacionales, con clases segregadas para niños y para niñas. En el edificio también vivían los maestros y maestras que trabajaban en la escuela.

Con el paso del tiempo el edificio también se ha utilizado como casa consistorial y juzgados. Actualmente alberga la Biblioteca municipal Joan Miró, la sala de plenos, el archivo municipal y la Escuela de Música Baptista Nogués.