Presentació

Mont-roig del Camp és un municipi que a l’interior té el nucli antic, a la zona costanera la població de Miami Platja i que a més, compta amb diverses urbanitzacions.

Mont-roig del Camp
Platja Cristall
Ermita Mare de Déu de la Roca
El torreón de Miami
La Masia de Joan Miró
Barraca Jaume de la Cota BCIN

Som una localitat privilegiada dins la Costa Daurada, amb 12 quilòmetres de litoral dividits en una platja baixa de sorra fina i daurada i una costa alta que crea una entranyable xarxa de cales de reduïdes dimensions i de gran valor natural. La qualitat i la tranquil·litat de l’extens litoral són un dels trets més identificatius del nostre municipi, coronat per l’impressionant mirador natural de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, des d’on es divisa tota la plana del Camp de Tarragona.

L’original dualitat entre l’interior i la costa animen a la pràctica d’una gran quantitat d’activitats esportives, enmig de la natura. Els amants de l’hípica, el senderisme o la BTT trobaran més de 64 quilòmetres quadrats un indret idíl·lic, tant pel gran nombre de camins existents, com pels seus impactants paisatges.

Les zones litorals conviden a realitzar tota mena d’immersions marines, admirar les impressionants vistes panoràmiques del litoral, navegar per meravellosos penya-segats de Miami Platja o practicar activitats nàutiques durant tot l’any, com el windsurf, el caiac o la vela lleugera.

A més, trobareu un gran nombre d’instal·lacions esportives, com ara: dos poliesportius, un velòdrom, un camp de golf, dos camps de futbol, sis pistes de tennis, una piscina municipal, un centre BTT, l’Estació Nàutica Costa Daurada i nombroses instal·lacions ideals per realitzar activitats infantils.

I no podem parlar de Mont-roig sense esmentar Joan Miró. L’obra i l’univers mironians es van gestar a Mont-roig, en el marc estricte de Mas Miró i de les terres que l’envolten. És allà on el 1911, després d’una depressió, Miró va decidir dedicar-se plenament a la pintura. La terra i el treball dels pagesos, la natura i el paisatge seran elements presents en tota la seva primera producció pictòrica. El 20 d’abril del 2018, coincidint amb el 125è aniversari del naixement de l’artista, es va obrir per primera vegada al públic el Mas Miró, entès com un punt de partida d’un projecte que s’anirà consolidant per fases.

Mont-roig del Camp té diversos escenaris que han servit de model per a les obres de Joan Miró: La masiaMont-roig, el pontPlatja de Mont-roig Poble i església de Mont-roig són només algunes de les obres pintades aquí que tenen el paisatge del municipi com a font d’inspiració. Avui, aquests espais es poden visitar en una ruta anomenada “El paisatge emocional de Miró”, que recorre els diferents indrets, degudament senyalitzats i identificats, on el visitant pot observar en primera persona els paisatges convertits per Miró en obres d’art mundialment reconegudes. El Mas Miró complementa aquesta visita com un dels escenaris cabdals, que, a més d’estar representat a l’obra La masia, té el privilegi d’haver estat casa i taller de l’artista.

Tampoc podem oblidar les nostres construccions de pedra seca. Un total de 5 barraques han rebut el reconeixement de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Zona d’interès etnològic, que atorga la Generalitat. Escollides per la seva singularitat, entre les més de 130 barraques del terme municipal, esdevenen les primeres construccions de pedra seca de Catalunya en obtenir aquesta denominació. Les cinc barraques distingides són la Barraca del Miquel Terna (la B9 de la Ruta de les barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp), la Barraca dels Comuns del Pellicer (B6), la Barraca del Jaume de la Cota (B11), la Barraca de l’Espiral (B4) i la Barraca dels Lliris (B3).

Del calendari festiu local, destaquen la Fira de Mont-roig, el primer cap de setmana d’agost  les festes de Sant Jaume a Miami Platja, la Festa Major per Sant Miquel amb el seu mercat medieval, les festes en honor a la Mare de Déu de la Roca o la festivitat de Sant Josep.

Veniu i descobriu-nos!