Ruta històrica. Una passejada per la història

Descobreix com han evolucionat al llarg dels anys alguns dels llocs més singulars del municipi

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, que aquest any fa 30 anys que es celebren, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha llençat una proposta perquè la ciutadania descobreixi l’evolució d’espais singulars i històrics del municipi.

La proposta titulada “Una passejada per la història” té com a objectiu que totes les persones que vulguin puguin conèixer a través de fotografies històriques i postals antigues com eren abans alguns racons del municipi. La descoberta s’articula a través de seguir una ruta marcada en uns mapes, localitzar els codis QR a cada espai i escanejar-los. Cada codi QR enllaça amb una pàgina web on es pot observar una fotografia de com era antigament aquell espai urbà i un text informatiu sobre la seva història.

La ruta està configurada per descobrir catorze espais del municipi, vuit al nucli antic de Mont-roig i sis al centre de Miami Platja, a l’entorn de l’actual avinguda Barcelona i del Torreó. Les fotografies ens transporten a un passat proper que les persones grans recordaran i que els més joves descobriran. Així podem observar com era antigament la plaça Miramar de Mont-roig o quins van ser els primers edificis que van configurar Miami Platja.

L’activitat està pensada perquè les persones la puguin realitzar de forma lliure, soles o en grup. Qualsevol aparell mòbil, ja sigui un telèfon intel·ligent o smartphone o una tauleta que tingui una càmera incorporada i un programa de lectura de codis QR, permet llegir el contingut d’aquests codis.

“Una passejada per la història” s’activarà coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, els dies 8, 9 i 10 d’octubre i es mantindrà fins a finals d’octubre. La voluntat de la Regidora de Cultura és que si aquesta proposta de descoberta del patrimoni té èxit es pugui convertir en una activitat permanent perquè tant la ciutadania del municipi com els visitants de fora puguin descobrir el passat de Mont-roig i de Miami Platja tot passejant pels seus carrers i places.