Activitats culturals

La regidoria de Cultura organitza diverses activitats al llarg de l’any. Consulteu l’agenda municipal per conèixer totes les propostes culturals.

CICLES D’ACTIVITATS

Concurs Literari Vila de Mont-roig 2020

Bases Concurs Vila de Mont-roig  2020. (descarrega el pdf)

L’objecte del concurs és promoure la creació literària a través d’una obra en llengua catalana, original i inèdita, no premiada en altres concursos literaris.

Les categories i els premis del Concurs Literari Vila de Mont-roig es mantenen igual que els altres anys, però incorporen algunes novetats per tal de fomentar la participació:

  • Premi de recerca Vila de Mont-roig 

El tema de treball és el municipi, Mont-roig del Camp, des de qualsevol vessant: social, cultural, política, econòmica, històrica, turística, etnològica, ambiental i de sostenibilitat.

Aquesta iniciativa està oberta a totes les persones del municipi de més de 16 anys i està pensada perquè hi tinguin cabuda els treballs de recerca de batxillerat, possibilitant als estudiants que puguin veure premiades les seves investigacions.

Per tal d’estimular la creació literària i dignificar la literatura com a forma de projecció intel·lectual, es convoquen també dos premis més:

  • Premi Prosa Magdalena Guerrero 
  • Premi Poesia Miquel Ferrer 

Amb aquest concurs també s’impulsa el desenvolupament creatiu en els infants i joves en el món de la literatura.

  • Premi de Narrativa per Infants i Joves Vila de Mont-roig
  • Premi de Poesia per a Infants i Joves Vila de Mont-roig

 


Programació d’arts escèniques

 

Aquest cicle de programació estable de teatre i música es posa en marxa per tal d’apropar les arts escèniques a la ciutadania de Mont-roig del Camp amb propostes per a tots els públics.

La programació cultural del primer semestre del 2020 portarà gairebé una desena de propostes per gaudir de les arts escèniques al municipi, entre les quals podrem trobar el musical “Jo, jo, jo El musical que parla de tu!”, l’espectacle de màgia “Increïble, sense paraules!”, i diverses activitats de les entitats locals Rotllana Mont-rogenca i Coral Sant Miquel de Mont-roig, que enguany celebren el 40è i 20è aniversari, respectivament.

Descarrega’t la programació completa en pdf


Cov’Art

Durant el mes de juny s’organitza el Cov’Art, una iniciativa artística i musical en un entorn singular com són les coves del Roure de Costa Zèfir.

Aquest indret de Miami Platja és l’emplaçament d’una vetllada que compta amb diverses activitats com música en directe o propostes per a tota la família.

 

 


Cartell Sons de Nit 2019

Sons de Nit

Durant l’estiu s’organitza un cicle de concerts a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca sota el títol Sons de Nit. La finalitat és la de potenciar la música per a tots els públics en un indret entranyable pels mont-rogencs. Música jazz, clàssica i diferents tipus de música, a través de duets de veu i guitarra o quartets de corda són alguns exemples d’aquesta singular proposta. La iniciativa compta també amb el Petits Sons de Nit, amb actuacions musicals per a nens i nenes.

 

 


Cartell Concurs Pessebres 2018

Concurs de pessebres

Quan arriba el Nadal, s’organitza aquests concurs que té com principal objectiu potenciar la cultura popular motivant als mont-rogencs i mont-rogenques a la construcció d’un pessebre. El jurat del certamen valora l’originalitat, l’elaboració i el valor artístic. Els pessebres poden estar elaborats amb qualsevol material, estil, tècniques i mides.

 

 


Jornades Europees de Patrimoni 2017

Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

La Regidoria s’afegeix any rere any a les activitats que molts municipis d’arreu de Catalunya realitzen per celebrar les Jornades. Amb el desig implícit de difondre el coneixement i el patrimoni material com immaterial del nostre municipi.

 

 

 

 


Cap de Setmana Diatònic

X Cap de Setmana Diatònic 2017

El tercer cap de setmana de juliol (de dijous a diumenge) és un període musical i cultural remarcable a Mont-roig del Camp donat que s’hi celebra, ininterrompudament des del 2007, el Cap de Setmana Diatònic. Alumnes d’arreu, fan un curs intensiu d’acordió diatònic a l’ermita Mare de Déu de la Roca amb diferents professors de prestigi dels Països Catalans. Aquesta activitat musical i cultural és ja un referent a les comarques meridionals de casa nostra on, en tots aquests anys, ja hi han passat reconeguts acordionistes internacionals com els bascos Kepa Junkera, Tapia eta Leturia o Xabi Aburruzaga, l’uruguaià Enrique Telleria i els colombians Antonio Rivas & Kent Biswell, entre d’altres músics que ens han mostrat el seu art. També cal dir que el diumenge, sota els porxos de l’Ermita, es pot gaudir amb un tradicional concert – vermut.

Aquesta activitat musical, organitzada per Guillem Anguera, té el suport de la Diatònica “Associació d’acordionistes diatònics dels Països Catalans”  i l’ajut i col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig, l’A.V. Muntanya Roja i el Patronat Mare de Déu de la Roca.

Consulteu el Facebook per més informació. Facebook

Propers actes

Propers actes