Fran Morancho López

Alcalde

Fran Morancho va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1969. El 1983, després de passar moltes temporades d’estiu i caps de setmana a Miami Platja s’hi va traslladar a viure definitivament. És a Miami on es forja la seva personalitat política, doncs ja des de molt jove impulsa, juntament amb altres amics, l’Associació de Joves Miramar de Miami Platja, una entitat juvenil reivindicativa. També va ser president de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Miami Platja. Anys després faria el pas a la política local des de la plataforma ciutadana Miami Per Independents (MPI).

El 1999 va aconseguir la seva primera acta de regidor a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb aquestes sigles. Durant els següents anys va continuar com a regidor, tant de govern com de l’oposició, i el 2007, i ja amb les seves actuals sigles, les del PSC, va ser investit alcalde per primera vegada. A les següents eleccions, les de 2011, tot i guanyar-les, va quedar a l’oposició durant 4 anys.

A les eleccions municipals de 2015, 2019 i 2023, i liderant el PSC, Fran Morancho aconsegueix alçar-se de nou amb la victòria i conforma la majoria suficient per ser investit alcalde. Del 2011 al 2019, a més, va ser conseller del Consell Comarcal del Baix Camp. Des del 2015 és, a més, president de la Fundació Mas Miró.

Aquest 2023, Morancho ha estat elegit també diputat provincial per representar al partit del PSC els propers quatre anys a la Diputació de Tarragona, on és, a més de diputat delegat d’Hisenda i Gestió Pressupostària, és vicepresident de la Comissió Informativa de Desenvolupament i Gestió Pressupostària i de la Comissió especial de Comptes.

Pel que fa a la seva trajectòria laboral, Fran Morancho ha estat comerciant, professió que l’ha portat a regentar diversos establiments i negocis. En l’àmbit acadèmic ha fet estudis d’ADE i ha cursat el Màster en lideratge per la gestió política a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

 

Podeu consultar el document de declaració d’Activitat i Béns de l’Alcalde en aquest enllaç:

Declaració d’Activitats i Béns-Fran Morancho