Fran Morancho López

Alcalde

Fran Morancho va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1969. El 1983, després de passar moltes temporades d’estiu i caps de setmana a Miami Platja s’hi va traslladar a viure definitivament. És a Miami on es forja la seva personalitat política, doncs ja des de molt jove impulsa, juntament amb altres amics, l’Associació de Joves Miramar de Miami Platja, una entitat juvenil reivindicativa. Anys després faria el pas a la política local des de la plataforma ciutadana Miami Per Independents (MPI).

El 1999 va aconseguir la seva primera acta de regidor a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb aquestes sigles. Durant els següents anys va continuar com a regidor, tant de govern com de l’oposició, i el 2007, i ja amb les seves actuals sigles, les del PSC, va ser investit alcalde per primera vegada. A les següents eleccions, les de 2011, tot i guanyar-les, va quedar a l’oposició durant 4 anys.

A les municipals de 2015 el PSC va revalidar una victòria que li va permetre, en aquesta ocasió sí, recuperar l’alcaldia durant el mandat 2015-2019. A les eleccions del 28 de maig de 2019, Fran Morancho va aconseguir una victòria clara liderant la llista del PSC i va ser reinvestit alcalde. Al 2023, torna a encapçalar la llista del PSC-CP que esdevé la formació local més votada. El 17 de juny de 2023, Morancho revalida el càrrec per tercer mandat consecutiu gràcies al suport de 9 dels 17 regidors/es que conformen l’Ajuntament, els regidors i regidores del PSC-CP, i els dos regidors de Plataforma Impulso Miami Mont-roig.

Aquest 2023, Morancho ha estat elegit també diputat provincial per representar al partit del PSC els propers quatre anys a la Diputació de Tarragona, des d’on treballarà pel municipi de Mont-roig del Camp i per tota la província.

 

 

Podeu consultar el document de declaració d’Activitat i Béns de l’Alcalde en aquest enllaç:

Declaració d’Activitats i Béns-Fran Morancho