Fran Morancho López

Alcalde

Fran Morancho va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1969. El 1983, després de passar moltes temporades d’estiu i caps de setmana a Miami Platja s’hi va traslladar a viure definitivament. És a Miami on es forja la seva personalitat política, doncs ja des de molt jove impulsa, juntament amb altres amics, l’Associació de Joves Miramar de Miami Platja, una entitat juvenil reivindicativa. Anys després faria el pas a la política local des de la plataforma ciutadana Miami Per Independents (MPI).

El 1999 va aconseguir la seva primera acta de regidor a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb aquestes sigles. Durant els següents anys va continuar com a regidor, tant de govern com de l’oposició, i el 2007, i ja amb les seves actuals sigles, les del PSC, va ser investit alcalde per primera vegada. A les següents eleccions, les de 2011, tot i guanyar-les, va quedar a l’oposició durant 4 anys. De nou a les municipals de 2015 el PSC va revalidar una victòria que li va permetre, en aquesta ocasió sí, recuperar l’alcaldia actual.

Com a alcalde de Mont-roig del Camp és també president de les entitats públiques empresarials Nostreserveis i Nostraigua i de la Fundació Mas Miró. Per altra banda, és segon vicepresident del Consell Comarcal del Baix Camp i membre del Consell d’Administració de Secomsa, empresa pública lligada a aquest ens.

Fran Morancho va ser investit alcalde de Mont-roig del Camp en la sessió plenària de constitució de la Corporació celebrada el 13 de juny a la Sala de Plens de la Casa de Cultura Agustí Sardà.