Desfibril·ladors

Mont-roig del Camp – municipi cardioprotegit

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha instal·lat a diversos punts estratègics del municipi desfibril·ladors automàtics per tal de donar assistència als veïns i veïnes que puguin patir una possible aturada cardiorespiratòria.

Els DEA són uns dispositius mèdics que identifiquen les arítmies que requereixen desfibril·lació i administren una descàrrega elèctrica quan està indicada. Aquests aparells permeten una primera actuació que, per la seva immediatesa, pot millorar les possibilitats de supervivència de les persones afectades.  Són doncs, una eina eficaç abans de l’arribada dels serveis d’emergència.

Els desfibril·ladors instal·lats per l’Ajuntament es caracteritzen per la seva facilitat d’ús, que garanteixen, tot i la situació d’estrès del moment, que qualsevol persona pugui donar aquesta primera assistència tant vital.

Malgrat la facilitat d’ús, des de l’Àrea de Sanitat i Salut Pública s’organitzen de forma periòdica sessions formatives per tal que la població adquireixi els coneixements i confiança necessària per poder-los utilitzar en cas d’urgència.

INSCRIU-TE ALS CURSOS FORMATIUS! Són gratuïts!

Més informació: Departament de Salut Pública. Telèfon 977 83 70 05.

Xarxa de desfibril·ladors instal·lats:

Ubicació desfibril·ladors

A més dels desfibril·ladors instal·lats a llocs cèntrics i amb afluència de població com les escoles, de pràctica esportiva o espais amb persones amb risc de patir aturades cardio-respiratòries, l’Ajuntament ha cedit dos aparells al Centre d’Atenció Primària de Mont-roig i a la Policia Local per tal que els puguin portar a les unitats mòbils. A més, n’hi ha un altre a les dependències de l’Ajuntament que està a disposició de les entitats o clubs esportius.

Els dos darrers que s’han instal·lat estan a la pèrgola de la Platja Cristall a Miami Platja i a la rotonda de la urbanització  El Casalot, per damunt del bar Papaya.

Carrer Badajoz, 4

Carrer Soria, 14

Avinguda de Barcelona, 158

Plaça Tarragona, 8

C. Aureli Maria Escarré, 3

Ctra. Colldejou

Plaça Miramar, 3

Carrer Mare de Déu de la Roca, 5