Neteja i residus

La regidoria de Residus, Neteja Viària i Transició energètica i Ecològica de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp treballa per alinear el municipi amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS).

Reduir i Reciclar, Tot és començar és una iniciativa que inclou:

 • La corresponsabilitat de la ciutadania, establiments comercials i tots els actors implicats
 • Accions de sensibilització i eines per facilitar la prevenció i el reciclatge
 • Innovacions en el sistema de recollida de residus
 • Mesures contra l’incivisme i abocaments incontrolats
 • Millora de la transparència i el seguiment del servei

Des de la regidoria de Residus, Transició energètica i Ecològica s’impulsa aquest canvi, amb l’objectiu d’aconseguir un servei que doni resposta als reptes ambientals però també econòmicament sostenible, adequat als condicionants del territori i amb la coresponsabilitat de tots els actors implicats.

Per millorar la situació actual al municipi:

 • La recollida selectiva es troba al 27%, molt per sota de l’objectiu del 60% a Catalunya pel 2020
 • El cost del tractament de residus ha augmentat de 576.000€ a 1.095.000€ els darrers 4 anys
 • El servei no és suficient ni està adaptat a les particularitats del municipi
 • Els abocaments incontrolats, especialment de poda i voluminosos, tenen un cost econòmic molt alt

I aconseguir que el nostre municipi sigui més sostenible i per a les persones!

Al web Reduir i Reciclar hi trobaràs tota la informació disponible sobre les campanyes que s’estan duent a terme i com sumar-t’hi.

Clica a la imatge per més informació!

RECOLLIDA DE RESIDUS

Des de l’Ajuntament t’animem a reduir els residus que generes, només així aconseguirem consumir menys recursos naturals i preservar l’entorn.

Tot i això, hi ha residus que són inevitables, en aquest cas separa’ls correctament. Si no tens clar com separar correctament els residus aquí t’ajudem

GESTIÓ DE LES DEIXALLERIES

Tots aquells residus especials com ara pneumàtics, fluorescents, bateries, dissolvents, pintures, piles, voluminosos, mobles, metalls, olis, ordinadors o restes de construcció, així com restes de poda i jardineria, sempre d’origen particular, es poden portar a les deixalleries municipals.

Cada residu té una secció determinada de la deixalleria. Posteriorment s’envien a les plantes de tractament corresponents perquè siguin tractats i/o reciclats. La deixalleria és un servei destinat a les ciutadanes i ciutadans particulars. Els professionals i empreses cal que es facin càrrec dels residus que generin i els gestionin correctament segons la normativa vigent.

Deixalleria de Mont-roig

Camí dels Comellarets (accés des de la carretera T-323, al punt quilomètric 1,7)

Horari:

De dimarts a dissabte de 9 a 14h i de 16h a 18h

 

Deixalleria de Miami Platja

Avinguda de Veracruz (a la part posterior del cementiri de Miami Platja, polígon 17, parcel·la 74)

Horari:

De dimarts a dissabte de 9 a 14h i de 16h a 18h

 

Per sol·licitar la recollida de mobles i residus voluminosos porta a porta cal trucar  de dimarts a dissabte de 9a 14h i de 16h a 18h al 607 159 243

Treballem per facilitar el reciclatge i valorització de tots els residus. En el següent plànol s’hi relacionen diversos punts d’interès de la recollida de residus que no es poden dipositar en els contenidors convencionals de recollida selectiva, com l’oli domèstic usat o els residus tèxtils.

 • Deixalleries municipals
 • Minideixalleries (CDs i DVDs, cartutxos de tinta, mòbils, càmeres de fotos, piles, bateries, bolígrafs, bombetes, etc.)
 • Contenidors per a la recollida del residu tèxtil
 • Contenidors per a la recollida de l’oli domèstic usat
 • Contenidors per a la recollida del residu vegetal

BÚSTIA D’INCIDÈNCIES

La regidoria de Residus i Neteja Viària té a disposició dels usuaris una bústia de correu electrònic per atendre les incidències que es detectin en matèria de recollida d’escombraries i neteja viària.

L’objectiu és que els ciutadans/es puguin fer arribar de forma directa a l’Ajuntament totes aquelles queixes o suggeriments que tinguin en relació al servei. La direcció de correu electrònic és reduirireciclar@mont-roig.cat.