1.473 alumnes comencen el curs escolar al municipi

1.473 alumnes comencen el curs escolar al municipi

Per 112 nens i nenes, avui ha estat el primer dia d’escolaComença el curs escolar 2015-2016

Els centres educatius del municipi han obert les portes aquest matí per acollir als 1.473 alumnes que avui han començat el nou curs escolar.

L’activitat ha tornat a l’escola Mare de Déu de la Roca, l’escola Joan Miró i l’escola Marcel·lí Esquius, els centres educatius del municipi que imparteixen el 2n cicle d’Educació Infantil (P-3, P-4 i P-5) i Educació Primària Obligatòria, atenent infants en edats compreses entre els 3 anys i els 12 anys.

Per 112 nens i nenes avui ha estat el primer dia d’escola. Són els alumnes de P3 que avui han iniciat la seva etapa escolar. Juntament amb ells, 216 alumnes més estudiaran segon cicle d’Educació Infantil. Les escoles de Mont-roig i Miami Platja, acullen també un total de 695 alumnes d’Educació Primària.

Als 1.023 alumnes dInfantil i Primària s’hi sumen els 373 nois i noies que cursaran Educació Secundària Obligatòria, els 66 de Batxillerat i els 11 nois i noies del Programa de Transició al Treball. L’Institut Antoni Ballester de Mont-roig, així com la seva extensió de Miami Platja, acullen tots aquests alumnes, d’entre els que destaquen els 86 alumnes que han iniciat avui primer d’ESO i els 40 alumnes que han decidit continuar estudiant i cursar primer de batxillerat.

Les llars d’infants municipals inicien nou curs amb 111 nens i nenes

Un total de 111 nens i nenes han començat també a les llars d’infants. El centre de Mont-roig i el de Miami Platja, de titularitat municipal, imparteixen el primer cicle d’educació infantil. L’objecte d’aquest servei és l’atenció educativa i assistencial d’infants entre les 16 setmanes i els 3 anys.

La Llar d’infants Mare de Déu de la Roca, acull a 50 nens i nenes, 2 de p-0, 18 de P-1 i 30 de P-2. D’altra banda la llar d’infants Petete inicia amb 61 inscrits, 2 de P-0, 25 de P-1 i 34 de P-2. De moment, als dos centres encara hi queden places vacants per poder admetre infants al llarg del curs.

Comença la tercera promoció del PTT d’Auxiliar en Vivers i JardinsS'inicia la tercera promoció del PTT d'Auxiliar de vivers i jardins

11 alumnes participaran al Programa de Transició al Treball del perfil d’Auxiliar en vivers i jardins, que s’ofereix per tercer any consecutiu a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp, gràcies al conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc la presentació del nou curs que permetrà als alumnes adquirir els coneixements bàsics per ser un bon professional de la jardineria i dels vivers. El PTT combina mòduls de formació general, formació professional i pràctiques en empreses.

Manteniment, plantació, condicionament i neteja de les zones verdes del municipi seran algunes de les tasques que realitzaran per tal d’introduir-se en aquest món professional. Els alumnes també realitzaran treballs a l’hort de l’Institut, la posada en marxa del compostador del centre, a més de participar en un Projecte Integrat amb el qual es pretén unir els diferents continguts que estableix el programa.

L’element essencial d’aquest tipus de formació, que s’ofereix als nois i noies de 16 a 21 anys que no hagin obtingut el graduat en ESO, és que puguin reintroduir-se al sistema educatiu o accedir al mercat laboral amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada i duradora.

Matriculació del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística especialitzat en càmpings

D’altra banda, continua el procés extraordinari de matrícula del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística que s’impartirà per primera vegada al municipi.

Els alumnes que han superat la prova d’accés per als CFGS a setembre de 2015 poden aportar el certificat de superació de la prova fins el dia 16 de setembre. La matriculació tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre de 2015.

 

Comparteix aquest article