23 persones d’origen estranger aprenen català a Mont-roig

23 persones d’origen estranger aprenen català a Mont-roig

El curs forma part del servei de primera acollida del Consell Comarcal del Baix Camp per a l’obtenció del Certificat d’Acollida

Alumnes del curs de català que es realitza a Mont-roig

Un total de 23 persones participen al curs de català inicial que ha organitzat l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i el Consell Comarcal del Baix Camp a través del conveni pel Servei Comarcal de Primera Acollida de les persones immigrades, refugiades i retornades a Catalunya.

Aquesta formació pretén que els nouvinguts facin una primera aproximació a la llengua catalana. Es tracta de persones que no entenen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

El programa de formació del Servei de primera acollida consta de tres mòduls: coneixements lingüístics (mòdul A), coneixements laborals (mòdul B) i coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (mòdul C).

Un cop finalitzades aquestes formacions, els interessats podran aconseguir el Certificat d’Acollida que emet el Govern de Catalunya i que és d’utilitat en determinats processos d’estrangeria, per buscar feina o fer valer la formació i experiència personal.

El curs de 45 hores i impartit pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus, es duu a terme a les oficines de Servei Socials de Mont-roig els dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 18.00 fins a les 20.00 h i correspon a la formació del mòdul A.

Comparteix aquest article