A partir d’aquest dilluns 11 de maig s’aplica la fase 1 de la desescalada al municipi

A partir d’aquest dilluns 11 de maig s’aplica la fase 1 de la desescalada al municipi

  • El BOE ha publicat aquest dissabte les mesures de la desescalada a les comarques de Tarragona que passen a la fase 1 a partir de dilluns 11 de maig, que permeten l’obertura parcial de terrasses de bars i restaurants, comerços sense cita prèvia i altres mesures que s’aniran aplicant.

* Es permet la reunió de fins a 10 persones sempre mantenint la distància de 2 metres i, si no hi és, amb mesures de protecció. Les persones vulnerables al COVID-19 també poden fer ús d’aquestes habilitacions, sempre que la seva condició clínica estigui controlada i ho permeti, i mantenint rigoroses mesures de protecció.

* Es permet la lliure mobilitat dins la mateixa regió sanitària  del Camp de Tarragona,

* Obren els següents establiments, que han de seguir estrictes mesures d’higiene i prevenció, tant per als seus treballadors com per als clients:

* Establiments comercials (de fins a màxim 400m2) amb una ocupació màxima del 30% de l’aforament, i amb horari reservat a població de més de 65 anys;
* Terrasses de bars i restaurants, que hauran de doblar la distància habitual entre les taules (50% de l’aforament). Es permet un màxim de 10 persones per taula o grup de taules, que hauran de respectar entre elles, a la vegada, la distància mínima de seguretat interpersonal.
* Establiments i allotjaments turístics, que només podran oferir els seus serveis de restauració i cafeteria als clients allotjats, i hauran de mantenir tancats serveis no imprescindibles com gimnasos, zones de spa, o miniclubs.

* Les activitats turístiques a la natura estan permeses, amb grups màxims de 10 persones.

* Es tornen a permetre vetlles de fins a màxim 15 persones a espais exteriors i 10 en espais tancats, i enterraments amb màxim 15 persones.

* Es permet accés a espais de culte amb un màxim d’ocupació d’1/3.

BOE Dissabte 9 de maig 2020 amb totes les mesures de la Fase 1.  (Descarrega el pdf)

Comparteix aquest article