Ajuts per a persones majors de 65 anys per adequació del domicili

Ajuts per a persones majors de 65 anys per adequació del domicili

La subvenció contempla accions com la substitució de plaques de gas per elèctriques

Les subvencions es poden sol·licitar fins al 31 de juliol a l’Oficina Local de l’Habitatge del Consell Comarcal del Baix Camp

L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat ha obert el termini per concedir subvencions per a l’arranjament d’habitatges de persones majors de 65 anys. Aquestes persones tenen fins al proper 31 de juliol per sol·licitar l’ajut. Des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp es facilitarà tota la informació sobre aquestes ajudes que s’han de tramitar des de l’Oficina Local de l’Habitatge del Consell Comarcal del Baix Camp.

El suport econòmic té com a finalitat cobrir actuacions destinades a assolir les condicions mínimes d’habitabilitat per garantir la seguretat, salubritat i el confort, inclosa la reparació o substitució de les obertures exteriors deteriorades i l’adequació dels paviments. Les obres subvencionables han de permetre també adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament. També es contempla la posada en marxa de mesures que permetin millorar l’accessibilitat a l’interior de l’habitatge com la substitució de banyera per plat de dutxa, adaptació del wc, substitució de plaques de gas canalitzat o butà per elèctriques, eliminació de graons o ampliació de portes, per exemple.

Poden ser beneficiàries de les subvencions les persones sol·licitants que formin part d’una unitat de convivència que inclogui entre els seus membres alguna persona de 65 anys o més, que tinguin el seu domicili habitual i permanent a l’habitatge objecte de l’arranjament i a les quals les obres de reforma beneficiïn directament.

Abans d’iniciar l’obra caldrà autoritzar una primera inspecció d’un tècnic de l’Agència Catalana d’Habitatge. El pressupost màxim de l’obra ha de ser de 5.000 euros. El màxim de l’ajut subvencionable és de 3.000 euros.

Més informació: Subvencions majors 65 anys

Comparteix aquest article