Els alcaldes de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant visiten les vies verdes de Calatayud

Els alcaldes de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant visiten les vies verdes de Calatayud

  • Els dos municipis s’han informat sobre la creació, els usos i el manteniment d’aquest espai a l’espera de poder desenvolupar un projecte similar a la nostra zona

Representats de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a la via verda de Calatayud

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, acompanyat del regidor d’Urbanisme Vicente Pérez; i l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, han visitat aquest matí les vies verdes del Ribota i del Jiloca de Calatayud. Es tracta d’un camí natural que discorre per les antigues vies del ferrocarril i que compta amb 9 quilòmetres de longitud.

Els dos alcaldes del Baix Camp s’han interessat per aquest projecte, després que el Ministeri de Medi Ambient els comuniqués que un dels municipis que ha gestionat satisfactòriament el desmantellament del traçat ferroviari és Calatayud. La visita ha servit per informar-se sobre el funcionament, el manteniment, els usos i el procés de creació.

De fet, des de fa temps, els dos Ajuntaments mantenen contactes amb el Ministeri de Foment, per tal que, un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani, l’actual traçat ferroviari es pugui convertir en una via verda i un nou recurs turístic a la zona. En aquest sentit, ADIF cediria els terrenys als municipis a canvi d’un lloguer. El Ministeri de Medi Ambient assumiria la inversió i els consistoris s’haurien de fer càrrec del manteniment.

En el cas de Calatayud, les vies verdes es van crear aprofitant l’antiga línia de ferrocarril Santander Mediterrani. L’Ajuntament de Calatayud va assumir el manteniment de les vies i l’arrendament dels terrenys a ADIF, mentre que el Ministeri va afrontar les despeses de l’obra, que va comptar amb un pressupost de 533.000 euros. El projecte va ser elaborat per l’Àrea de Planejament de la Diputació Provincial de Saragossa.

Comparteix aquest article