Aquest diumenge s’inauguren els nous carrers resultants del procés participatiu ‘Dona Nom’

Aquest diumenge s’inauguren els nous carrers resultants del procés participatiu ‘Dona Nom’

 • ‘Dona Nom’ es va dur a terme amb l’objectiu de reivindicar i visibilitzar la memòria de les dones al nomenclàtor del municipi

Aquest diumenge 16 de juny, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc la inauguració dels 10 nous carrers resultat del procés participatiu ‘Dona Nom’, que va tenir lloc l’any 2022. Durant el recorregut, familiars de les 10 dones que a partir d’ara donaran el nom a 10 carrers de Mont-roig i de Miami Platja acompanyaran la comitiva institucional. Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp es convida a tota la ciutadania a assistir a l’acte, que es preveu molt emotiu i significatiu.

El recorregut serà el següent:

 • 10.00 h – Inauguració del carrer Ana Muñoz Martínez. Punt de trobada: antic carrer Falset xamfrà amb avinguda Califòrnia de Miami Platja.
 • 10.15 h – Inauguració del carrer Mercedes Boquera Boquera. Punt de trobada: antic carrer de l’Orotava xamfrà amb avinguda Saragossa de Miami Platja.
 • 10.30 h – Inauguració del carrer Mercedes de los Milagros Campos Sánchez. Punt de trobada: antic carrer de Palència de Miami Platja.
 • 10.45 h – Inauguració del carrer Maribel Zafra Agea. Punt de trobada: antic carrer de Segòvia de Miami Platja.
 • 11.00 h – Inauguració del carrer Pepa Colomer i Luque. Punt de trobada: antic carrer Sant Judas de Miami Platja.
 • 11.30 h – Inauguració del carrer Elena Masseras i Ribera. Punt de trobada: antic carrer dels Jurats de Mont-roig.
 • 11.45 h – Inauguració del carrer Montserrat Llorens Martí. Punt de trobada: antic carrer de Cristòfor Colom de Mont-roig.
 • 12.00 h – Inauguració del carrer Rosa Virgili Granell. Punt de trobada: antic carrer Calvari de Mont-roig.
 • 12.15 h – Inauguració del carrer Magdalena Serra i Vernet. Punt de trobada: antic carrer Ponent de Mont-roig.
 • 12.30 h – Inauguració del carrer Magda Guerrero Mercadé. Punt de trobada: antic camí de les Creus de Mont-roig.

El ple municipal de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va aprovar el 13 d’octubre de 2023 el canvi de nom de deu carrers, resultat del procés participatiu ‘Dona Nom’. Aquest procés es va dur a terme amb l’objectiu de reivindicar i visibilitzar la memòria de les dones al nomenclàtor del municipi. Amb només el 6% dels carrers dels nuclis més poblats dedicats a dones, aquest procés participatiu va ser crucial per adreçar la manca de representació femenina en l’espai públic. Iniciat el 5 de març de 2022, el procés va incloure una fase de propostes de dones per donar nom als carrers, i va concloure el 30 de maig amb la publicació de les 10 dones seleccionades per la ciutadania per modificar el nomenclàtor municipal.

Comparteix aquest article