Aquest setembre torna la programació del cicle ‘Biblioteques amb DO’ a les biblioteques del municipi

Aquest setembre torna la programació del cicle ‘Biblioteques amb DO’ a les biblioteques del municipi

  • Durant l’any 2022 té lloc la desena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça

En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l’edició del 2022 posarà l’accent en el món del vi i el medi ambient.

Setembre, és el mes dedicat a la DO Tarragona, i les biblioteques Joan Miró i Miramar oferiran diferents activitats durant tot el mes amb algunes novetats respecte a l’any passat.

De fet, en aquesta ocasió s’ha programat una visita a Montferri, a l’Alt Camp, que tindrà lloc el dia 17 de setembre amb sortides des de Miami Platja (8.45 h), junts davant la Biblioteca Miramar i Mont-roig (9 h), davant de les escoles . Aquesta sortida té un preu de 16 euros a pagar en efectiu en el moment de la inscripció. La sortida, amb places limitades, consistirà en una visita al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri i a l’església de Sant Bertomeu, per acabar amb una visita a la bodega  Vives Ambrós, que inclourà un tast de vins i caves.

Abans de la sortida, el dijous 15 de setembre a les 18.30 h a la Biblioteca Joan Miró tindrà lloc una xerrada sobre les varietats catalanes de raïm i l’afectació del canvi climàtic, a càrrec de Miquel Figini. L’acte anirà acompanyat d’un tast de vins de la DO Tarragona. El mateix Miquel Figini serà l’encarregat de pronunciar la xerrada sobre la recuperació de varietats ancestrals, el projecte VRIACC, que també anirà acompanyada d’un tast de vins de la DO Tarragona.

Posteriorment a aquesta sortida, el dimecres 21 de setembre a les 18 h a la Biblioteca Joan Miró i el dia 28 a la mateixa hora a la Biblioteca Miramar es presentarà el conte Faules i vins. De la mà de les famoses faules d’Isop ens endinsarem dins del món del raïm i construirem, en un taller, alguns dels personatges d’aquestes faules.

Comparteix aquest article