Armando Franco Martí pren possessió com a regidor de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp

Armando Franco Martí pren possessió com a regidor de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp

  • Substitueix a Ibana Pacheco com a portaveu del grup municipal de Ciutadans, després que la regidora renunciés al càrrec per motius laborals
  • La sessió plenària extraordinària ha servit també per aprovar una modificació de crèdit, provinent principalment de romanents de tresoreria, que es destinarà majoritàriament al capítol d’inversions

Armando Franco ha pres posessió del càrrec de regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp

Armando Franco Martí ha pres possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, en una sessió plenària extraordinària que s’ha celebrat aquest migdia de forma telemàtica. Franco serà el nou portaveu del grup municipal de Ciutadans, després de la renúncia al càrrec de la regidora d’Ibana Pacheco Lelmo, el passat mes d’abril i la renúncia de prendre possessió del càrrec de regidor del següent de la llista, Francisco Velasco Autor.

Després de jurar el càrrec, l’alcalde Fran Morancho li ha fet entrega del pin de la Corporació. Seguidament s’ha aprovat per unanimitat incloure el nou regidor a les comissions informatives i a la resta d’òrgans on el grup municipal de Ciutadans compta amb representació.

Modificació de crèdit per destinar-la a inversions

Per altra banda, la sessió plenària extraordinària ha servit per aprovar una modificació de crèdit de 5.125.697 € distribuïda amb suplements de crèdit i crèdits extraordinaris.

Segons ha explicat el regidor d’Hisenda Jordi Alemany, l’origen dels crèdits prové de mitjans propis i especialment de romanent de tresoreria, resultant de la liquidació de l’exercici anterior. També es preveu aconseguir el finançament per alineació de terrenys de propietat de l’Ajuntament, per una aportació de Nostraigua i una partida provinent d’una baixa d’un crèdit.

La sessió plenària extraordinària s’ha celebrat de forma telemàtica

Per capítols, aquests crèdits es destinaran principalment a inversió (4.218.000 €), a transferències corrents i subvencions (444.300 €), a personal (330.000 € ) i a despeses corrents (134.000 €).

S’incorporen gràcies a aquest nou finançament, inversions que no van entrar amb l’aprovació del pressupost, però que són compromisos de l’equip de govern. En aquest sentit, destaca la incorporació de finançament per desenvolupar la primera fase de l’Ecoespai o el poliesportiu lleuger de l’escola Mare de Déu de la Roca. També destaca l’asfaltat de diversos àmbits i arranjament de zones verdes i parcs, que aniran principalment destinats a les necessitats d’algunes urbanitzacions. Així mateix es complementen les inversions previstes al pressupost per a l’avinguda de Barcelona.

En temes de personal, es finança la contractació de policies per a reforçar la seguretat durant la temporada d’estiu i per continuar el programa dels agents de civisme. També en el capítol de personal es contempla la posada en marxa d’una oficina de projectes, que comptarà amb personal tècnic i que servirà per tirar endavant les principals inversions que ja estan pressupostades.

Finalment, amb els romanents de Tresoreria es suplementen crèdits per a programació d’activitats festives i culturals, que havien quedat aturades per la Covid19.

La retransmissió íntegra de la sessió plenària es pot seguir en aquest enllaç.

Comparteix aquest article