Arrenca l’Escola de Famílies amb una activitat d’observació astronòmica

Arrenca l’Escola de Famílies amb una activitat d’observació astronòmica

  • La trobada està pensada perquè tots els membres de la família puguin compartir una estona plegats tot descobrint planetes, estels i històries a la llum de la lluna

L’Escola de Famílies, una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, enceta la programació d’activitats amb una trobada astronòmica. En aquesta primera proposta tots els membres de la família podran compartir una estona plegats tot descobrint planetes, estels i històries a la llum de la lluna.

L’activitat, que ja s’havia fet anteriorment a l’institut Miami i que ara s’obre a les famílies de tots els centres educatius del municipi, tindrà lloc el dia 10 de febrer a les sis de la tarda al Centre Polivalent de Miami Platja, on es realitzarà una petita introducció audiovisual mentre s’acaba d’enfosquir el cel.

A continuació, a les 18.30h, les famílies s’organitzaran per desplaçar-se amb els seus vehicles particulars fins a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca de Mont-roig, on gràcies a la menor contaminació lumínica els participants podran gaudir millor del cel nocturn.

Així, si les condicions meteorològiques ho permeten, les famílies tindran la possibilitat d’aprendre a orientar-se a la nit amb l’estel Polar i esbrinar la latitud amb el clinòmetre. A més, tindran l’ocasió d’observar l’Estació Espacial Internacional (ISS), les constel·lacions més importants del cel d’hivern i descobrir diverses curiositats astronòmiques.

Es recomana que les famílies que vulguin assistir a la trobada portin prismàtics o telescopi, si en tenen, i es descarreguin les aplicacions gratuïtes Heavens above i Sky map, per tal de poder fer el seguiment dels satèl·lits. Cal portar també roba d’abric.

L’Escola de Famílies presentarà pròximament més activitats

Les pròximes setmanes, l’Escola de Famílies donarà a conèixer tota la programació que s’ha preparat per aquest curs. Recordem que aquesta és una iniciativa que pretén donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills i filles, mitjançant la qual s’ofereixen activitats, tallers i excursions. Així, l’objectiu principal és abordar temes d’actualitat que preocupen a les famílies i proporcionar recursos per ajudar-los en la seva tasca educativa, tot programant activitats per fer de forma conjunta amb els fills/es.

 

Comparteix aquest article