La bandera Ecoplayas tornarà a onejar a la platja de l’Estany Gelat la propera temporada

La bandera Ecoplayas tornarà a onejar a la platja de l’Estany Gelat la propera temporada

És la segona vegada que el municipi obté aquest distintiu que valora aspectes com la qualitat i la sostenibilitat de les platges

L’any passat es va obtenir per primera vegada la bandera Ecoplayas

La platja de l’Estany Gelat ha revalidat la bandera Ecoplayas que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS). El distintiu valora aspectes com la qualitat de les aigües i l’arena, la neteja, el disseny paisatgístic, la funcionalitat dels equipaments o la separació física i visual del tràfic.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va presentar la candidatura d’aquesta platja la temporada passada pel fet de tractar-se d’un espai amb un alt valor ecològic i natural i va obtenir, per primer cop, aquest reconeixement.

Recentment, en el marc del XIX Congrés i Exposició Internacional de Platges, celebrat a Sant Sebastià, s’ha donat a conèixer que l’Estany Gelat renova la bandera Ecoplayas.

Valor natural de l’entorn

Cal destacar que la maresma que dóna nom a la platja és utilitzada per aus marines per fer-hi el seu niu, així com per fer parada en els seves migracions. L’espècie més singular i ecològicament més important d’aquesta maresma és el “fartet”, un peix que no supera els 5 cm de longitud i autòcton d’aquesta zona. D’altra banda, el fons marí d’aquesta platja té una gran importància ecològica per les seves poblacions de posidònia.

A més del valor natural, l’Estany Gelat està dotat de diversos serveis com zona d’aparcament, de pícnic, de recollida selectiva de residus, accés amb transport públic, a més d’altres serveis propis de les platges com dutxes, bar, lloguer de para-sols, servei de salvament i socorrisme, indicatius de l’estat del mar. Tot plegat integrat en un entorn natural i ecològic que ha permès revalidar aquest distintiu.

Comparteix aquest article