Campanya conjunta de la Policia Local de Mont-roig del Camp i els Mossos d’Esquadra per evitar robatoris al camp

Campanya conjunta de la Policia Local de Mont-roig del Camp i els Mossos d’Esquadra per evitar robatoris al camp

  • La Policia Local ubicarà les finques amb geolocalització, per tal de reduir el temps de resposta i que aquesta sigui més efectiva, en cas de produir-se qualsevol fet delictiu

Imatge de la campanya de prevenció de robatoris al camp

La Policia Local de Mont-roig del Camp i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una campanya conjunta de prevenció de fets delictius al món rural. Amb aquest objectiu s’intensificaran els controls, de forma conjunta entre els dos cossos policials, com també de forma individualitzada.

La campanya engloba controls específics per evitar el robatori de garrofes, un dels productes que més interès ha despertat per l’increment de preus que ha tingut, així com altres conreus i productes del camp com les olives o la fruita seca. També inclou la vigilància de subministraments o maquinària agrícola de les finques.

El primer resultat positiu

La campanya ha donat ja el seu primer fruit, ja que aquesta mateixa setmana la Policia Local ha decomissat 38 sacs de garrofes.

Com a novetat, també, cal destacar que la Policia Local ubicarà les finques amb geolocalització, per tal de reduir el temps de resposta i que aquesta sigui més efectiva, en cas de produir-se qualsevol fet delictiu.

En aquest  sentit, la Policia Local de Mont-roig del Camp també farà servir el dron en les tasques de vigilància sobre l’entorn rural per millorar l’efectivitat de la seva feina. Per la seva banda els pagesos del municipi també estan estudiant de quina manera es poden coordinar amb la Policia local per donar suport a la campanya.

Consells pràctics

Aquesta acció conjunta de la Policia Local de Mont-roig del Camp i el  cos dels Mossos d’Esquadra també informa que en cas de localitzar qualsevol persona cometent un fet delictiu, no s’ha d’intervenir; cal trucar a la policia, donar les dades del polígon i la parcel·la, i en la mesura del possible enviar la ubicació.

També es demana de recordar totes les dades possibles dels autors/es dels fets delictius per facilitar-ne la descripció. Al mateix temps, és important presentar denúncia sempre, ja que si no es denuncia, la policia no pot establir un mapa dels fets delictius ni dirigir la seva vigilància per zones. Cal recordar que segons la classe de fets, aquests es podran denunciar sense necessitat de desplaçament a la comissaria.

Telèfons de contacte

El telèfon per posar-se en contacte amb el cos dels Mossos d’Esquadra és el 112 i els telèfons de la Policia Local de  Mont-roig del Camp és el 977 838 873 i el 647 733 188 amb un servei les 24 hores al dia i els 365 dies l’any.

Descarregueu-vos el triptic informatiu de la campanya en aquest enllaç.

Comparteix aquest article