L’Ajuntament fomenta la inscripció al cens electoral dels estrangers amb dret a vot

L’Ajuntament fomenta la inscripció al cens electoral dels estrangers amb dret a vot

  • Un de cada 4 habitants del municipi són estrangers amb dret a vot a les eleccions municipals i europees del 26 de maig, però s’han d’inscriure prèviament.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya informativa per tal d’incentivar la inscripció al cens electoral de les persones estrangeres amb dret a vot de cara a les pròximes eleccions municipals i europees, previstes pel 26 de maig de 2019.

Les persones estrangeres procedents de països de la Unió Europea i de països extracomunitaris amb acord de reciprocitat amb més de 5 anys de residència a l’Estat, amb l’excepció de Noruega, on el termini exigit és de 3 anys, tenen dret a votar a les pròximes eleccions municipals i europees. Per a fer efectiu el dret de vot, cal inscriure’s prèviament en el cens electoral.

A Mont-roig del Camp hi ha actualment 2.738 persones en aquesta situació, és a dir, pràcticament 1 de cada 4 habitants.
Tenint en compte la baixa participació en les eleccions municipals que tradicionalment tenen la ciutadania d’aquests països, s’ha posat en marxa una campanya informativa que reclama la implicació de tots aquests habitants per decidir i votar en els comicis previstos pel proper any. De fet, en les darreres eleccions municipals del 2015 van ser poc més de 400 les persones amb dret a vot que el van exercir, al voltant d’un 20%. La campanya també respon a la petició feta per la secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya en què a través d’una carta s’ha instat a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp a fer difusió sobre els tràmits necessaris que les persones estrangeres han de seguir per tal d’exercir el seu dret a vot a les pròximes eleccions.

Els requisits que s’han de tenir és ser major de 18 anys i no estar privat del dret a vot; estar inscrit al padró municipal d’habitants; estar en possessió del permís de residència en el cas dels extracomunitaris i complir tots els requisits de l’acord.

Informació en 6 idiomes
Una de les accions de la campanya d’informació ha consistit en enviar una carta a tots els habitants que es troben en aquesta situació amb l’explicació dels requisits i passos a seguir. Per facilitar la seva comprensió les cartes i material gràfic s’han traduït a 6 idiomes: català, castellà, anglès, alemany, francès i romanès. També s’ha posat a la seva disposició una pàgina web específica al portal municipal a través de la qual poden trobar l’enllaç que li permet fer la inscripció directa al cens electoral.
El termini per inscriure’s al cens electoral finalitza el 30 de gener pels ciutadans de la UE i el 15 de gener per a la resta de nacionalitats.
Més informació i inscripcions: www.mont-roig.cat/eleccions o 977 83 70 05.

Cartell cens electoral castellà

Cartell cens electoral alemany

Cartell cens electoral català

Cartell cens electoral anglès

Cartell cens electoral francès

Cartell cens electoral romanès

Comparteix aquest article