Comença el període per la preinscripció escolar d’I3 a 6è de primària i per l’Educació Secundària Obligatòria (ESO)

Comença el període per la preinscripció escolar d’I3 a 6è de primària i per l’Educació Secundària Obligatòria (ESO)

  • El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà en ambdós casos el dilluns 20 de març i s’ha de fer a través del web de la Generalitat: http://www.preinscripcio.gencat.cat

Aquest dilluns ha començat el període de preinscripció escolar per als cursos d’Infantil de 3 anys fins a 6è de primària i per a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). El termini per presentar les sol·licituds finalitzarà el dilluns 20 de març per als dos casos.

La oferta oficial inicial per a aquest any ha estat publicada el 3 de març, confirmant una nova baixada de ràtios a l’escola pública. Hi ha 19 places per grup, diferenciant entre places per alumnes ordinaris i places per alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu. Tot i que l’alumnat ha disminuït segons el padró, es mantindran els mateixos sis grups d’Infantil de 3 anys a nivell municipal, però la novetat és que la seva distribució serà més equilibrada, ja que hi haurà dos grups per escola. A més, s’incorporarà un segon grup d’Infantil de 3 anys i 4 anys a l’escola Marcel·lí Esquius de Miami Platja, consolidant així una segona línia educativa per aconseguir una escolarització més equilibrada i combatre la segregació escolar.

Pel que fa a primer d’ESO, l’oferta s’adapta a les necessitats d’escolarització de l’alumnat de 6è de primària i les seves adscripcions. Per això, els instituts públics ofereixen tres grups i una ràtio diferenciada, incrementant l’oferta en un grup més per centre per donar resposta a les necessitats del municipi, a l’Institut Miami i a l’Institut Antoni Ballester.

Oficina Municipal d’Escolarització

A l’Oficina Muncipal d’Escolarització (OME) les famílies que ho necessitin podran sol·licitar cita prèvia per a qualsevol dubte o consulta que sorgeixi en el procés de preinscripció o per rebre suport per presentar la sol·licitud, ja que aquest tràmit només es pot fer telemàticament.

Es podrà demanar cita prèvia a través dels telèfons 977172865 i 677724637 o per correu electrònic a ome@mont-roig.cat.

Totes les preinscripcions s’hauran de fer a través del lloc web www.preinscripcio.gencat.cat del Departament d’Educació de la Generalitat, on també es trobarà el calendari amb les dates clau de tot el procés i la informació sobre quina documentació cal aportar

Comparteix aquest article