Comença la campanya informativa per a la implantació del servei de recollida de residus porta a porta a Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir

Comença la campanya informativa per a la implantació del servei de recollida de residus porta a porta a Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir

  • Hi haurà dues xerrades els dies 17 d’agost al Casal de Joves de Mont-roig i el 22 d’agost al Centre Polivalent de Miami Platja, ambdues a les 19.30 h
  • El nou servei s’implantarà en aquestes urbanitzacions a la tardor amb l’objectiu de millorar el sistema de recollida de residus al municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’empresa concessionària Secomsa iniciaran la setmana vinent una campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus porta a porta, que es posarà en marxa a la tardor a les urbanitzacions Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir.

De moment s’han programat dues xerrades informatives que tindran lloc a dos quarts de 8 del vespre el dia 17 d’agost al Casal de Joves de Mont-roig i el 22 d’agost, a la mateixa hora, al Centre Polivalent de Miami Platja per tal d’explicar a la ciutadania com s’implantarà el nous sistema de recollida de brossa porta a porta.

Posteriorment, informadors/es ambientals de l’empresa Anthesis Lavola faran visites personalitzades a tots els domicilis on s’implantarà aquest nou sistema per tal d’informar també del funcionament i lliurar el material necessari per posar-lo el marxa.

Així doncs, l’Ajuntament lliurarà un cubell multiproducte, un cubell airejat per a la fracció orgànica  i un paquet de bosses compostables (l’adquisició d’aquest material ha estat en part subvencionada per la Diputació de Tarragona), que aniran acompanyats d’un un imant per a la nevera amb el calendari de recollida i un full informatiu. A més, es consensuarà la ubicació d’un ganxo a la façana, que servirà per dipositar-hi els cubells de brossa els dies indicats.

En les 3 urbanitzacions es farà la recollida de les fraccions rebuig, matèria orgànica, envasos i paper i cartó. El vidre es continuarà recollint mitjançant contenidors a la via pública.

Residus més ben separats

Aquest pla d’implementació de la recollida porta a porta també contempla la creació d’àrees de contenidors d’emergència, que seran progressivament tancades i controlades, per a dipositar puntualment els residus. El cost de la recollida porta a porta tendeix a ser major per l’Ajuntament, ja que es necessiten més recursos materials i personals, però en canvi, els residus estan més ben separats, fet que redueix el cost del seu tractament. A més, es produeix menys rebuig, la fracció més cara.

Amb aquest canvi, l’Ajuntament vol millorar la recollida selectiva de residus al municipi, per acostar-nos cada cop més al 55% de reciclatge que exigirà la Unió Europea el 2025.

La implantació començarà per aquestes 3 urbanitzacions (10% de la població) amb l’objectiu d’anar-la ampliant a la resta del municipi de forma progressiva.

Per més informació es pot visitar el web:

https://reduirireciclar.mont-roig.cat/project/recollida-porta-a-porta/

 

 

 

Comparteix aquest article