Comencen els tractaments aeris de la lluita contra la processionària a Mont-roig amb un producte biològic

Comencen els tractaments aeris de la lluita contra la processionària a Mont-roig amb un producte biològic

  • El Departament d’Agricultura de la Generalitat farà aquesta setmana el tractament al voltant de la Mare de Deu de la Roca i a la carretera de Colldejou i de Pratdip amb aquest producte que només afecta a larves de lepidòpters i que té una persistència a les fulles inferior a tres setmanes. Posteriorment començaran els tractaments a la resta del municipi.

El producte que s’utilitza és biològic (Bacillus thuringiensis kurstaki) i compatible amb l’agricultura ecològica i no està classificat com a tòxic, irritant ni com a perillós per al medi ambient ni per als organismes aquàtics. El tractament aeri amb un helicòpter es farà durant tota aquesta setmana, si les condicions meteorològiques són òptimes, pels voltants de l’Ermita de la Mare de Deu de la Roca i també a la carretera de Pratdip, fins a la zona de Planes del Rei, i a la carretera de Colldejou.

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d’ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals. Les condicions meteorològiques dels darrers anys a Catalunya amb hiverns i tardors molt temperats han fet que la mortaldat de les erugues hagi estat molt inferior a les habituals amb el resultat d’un important increment d’aquesta plaga.

Posteriorment a aquest tractament aeri, continuaran els tractaments a la resta del municipi amb diversos sistemes de control de plagues: la retirada manual, la fumigació i també un tractament que ja es va fer servir l’any passat: l’endoteràpia vegetal, una innovadora tècnica per al control de plagues i malalties dels arbres, que consisteix a introduir, mitjançant injeccions, nutrients, insecticides, fungicides; en definitiva, fitosanitaris, en el teixit vascular o conductor dels arbres, aconseguint amb això uns resultats excel·lents, millors que els obtinguts amb altres tècniques i d’una manera més respectuosa amb l’entorn. En concret aquestes injeccions es fan de manera individual. També estan previstes actuacions d’emergència en casos d’urgència.

Les zones que es tractaran en els propers mesos son les zones verdes municipals, parc infantils, rotondes, aparcaments, les cales, zones esportives, laterals de la N340, laterals de la via del tren i els voltants dels centre educatius, etc…

Comparteix aquest article