Comencen les obres de reparació i millora de les cales i platges del municipi malmeses pel temporal Glòria

Comencen les obres de reparació i millora de les cales i platges del municipi malmeses pel temporal Glòria

  • El departament de Costes inicia els treballs que tenen com a objectiu permetre l’accés a aquests espais naturals i evitar es malmetin en el futur per nous cops de mar.

Aquest matí han començat els treballs de reparació  de les destrosses al litoral del nostre municipi pel temporal Glòria  del passat hivern que han impedit l’accés durant els últims mesos a algunes de les cales i  platges de Miami Platja.

En concret, les primeres actuacions de les empreses concessionàries d’aquestes reparacions, que van íntegrament a càrrec del govern de l’Estat a través del departament de Costes de l’Estat, s’ha fet a la zona de la cala dels Àngels, en concret a cala Califòrnia, cala Santa  Fe i cala Misteri. L’objectiu és  millorar-ne els accessos a peu i  pels vehicles de manteniment, sobretot a la zona de l’Estació Nàutica. En aquestes cales es fan treballs de paleteria reparant accessos, escales i rampes, així com moviments de terres; s’estan reforçant també les esculleres existents, tot amb la voluntat que futurs temporals no les tornin a malmetre.

A partir de la setmana vinent començaran les obres a cala Vienesos, amb diverses actuacions, entre elles la reparació de les escales. Aquesta reparació permetrà que es pugui obrir la zona que s’estén  des de l’Estat Gelat a la pròpia cala.  La voluntat de l’Ajuntament de Mont-roig  és que les cales puguin ser accessibles individualment un cop estiguin llestes, sense haver d’esperar al final de totes les reparacions.

D’altra banda, la reposició de la sorra en algunes platges s’ha previst per més endavant, ja que en les últimes setmanes s’ha comprovat que hi ha hagut una regeneració  natural de bona part de l’arena de la platja que va desaparèixer inicialment pel temporal.

Des del departament de Costes no s’ha comunicat el termini de finalització de les reparacions, però s’espera que es puguin enllestir en unes setmanes, per deixar-ho tot llest de cara a la temporada estival, una temporada que podrà començar un cop les autoritats dictaminin com es determina l’ús de les platges coincidint amb la crisi del Covid-19.

Comparteix aquest article