Comencen els treballs de millora de l’enllumenat del municipi

Comencen els treballs de millora de l’enllumenat del municipi

Inici dels treballs de millora de l’enllumenat

S’han iniciat per Casalot Zona Roma, Pino Alto i centre de Miami Platja

Un dels grans projectes que l’Ajuntament ha establert com a prioritari per aquest mandat ja és una realitat. Els treballs previs de millora de l’enllumenat de tot el municipi han començat aquesta setmana. De forma simultània a través de diversos equips s’han iniciat cales, fonamentació de fanals i excavació de rases. La finalitat és poder instal·lar nous punts de llum així com realitzar el canvi de bombetes per unes de menys consum.

Les obres han començat per les zones amb més mancances com són la urbanització Casalot Zona Roma, Pino Alto i carrers del centre de Miami Platja que no disposen d’il·luminació o aquesta és deficitària, com l’avinguda Verge de Montserrat o carrer Sant Lluís, entre d’altres. Es preveu que progressivament s’ampliïn a la resta del municipi.

Els treballs consisteixen en la instal·lació de 3 tipologies de fanals, uns de més decoratius per carrers residencials, uns projectors per places i rotondes i uns altres amb més potencia per carreteres i avingudes més amples.

Sense cost per al veïnat

Mont-roig del Camp és dels pocs municipis de tot Espanya que ha obtingut el 100% de l’import sol·licitat al Programa d’ajudes de l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de Energia) del Ministerio de Indústria, Energía y Turismo. Un programa que ofereix un préstec al 0% d’interès, a tornar en 10 anys, per la renovació de les instal·lacions d’enllumenat exterior municipal.

Aquest crèdit subvencionat permetrà actuar a tots els nuclis de població millorant l’eficiència energètica, reduint la factura elèctrica i suplint les deficiències d’enllumenat públic d’algunes zones. El pressupost total del projecte és de prop de 4.000.000 euros. S’espera que amb la reducció del consum i de la factura de la llum es pugui retornar el préstec en el termini establert o fins i tot abans. Tot i l’envergadura del projecte, aquest no tindrà cap cost per al veïnat.

Comparteix aquest article