El 41è Concurs Literari Vila de Mont-roig se suma al centenari de ‘La Masia’ de Miró amb el concurs de microrelats

El 41è Concurs Literari Vila de Mont-roig se suma al centenari de ‘La Masia’ de Miró amb el concurs de microrelats

  • Cartell Concurs Literari Vila de Mont-roig 2022

    La presentació d’originals finalitzarà el dia 15 de juliol. Les obres poden presentar-se de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Mont-roig i Miami Platja o bé es pot enviar per correu postal (Carretera de Colldejou s/n, 43300 Mont-roig del Camp)  i a través del tràmit a la seu electrònica.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del departament de Cultura, juntament amb el Jurat de 41è Concurs Literari Vila de Mont-roig, ha decidit continuar impulsant les noves categories que es van obrir l’any passat, l’any del 40è aniversari, i que van tenir èxit, sobretot la categoria de microrelats per adults. Aquest any la categoria dels microrelats vol sumar-se a la celebració del centenari del quadre La Masia de Joan Miró, i per tant, la paraula clau que haurà de contenir el microrelat serà la paraula “La Masia”. La categoria de Microrelats La Masia” està dirigida a persones majors de 18 anys i està dotada amb un premi de 100€. L’altra modalitat de microrelats és la de Microrelats juvenils, dirigida a joves d’entre 12 i 18 anys, amb text lliure i que està dotat amb un premi de 75€.

Cal destacar que torna a estar oberta la categoria de poesia local, que està adreçada a aquelles persones empadronades al municipi que escriguin versos amb l’objectiu de fomentar i valorar el seu treball poètic, amb un premi valorat amb 200 euros.

Les categories clàssiques del Concurs Literari són narrativa per adults amb el Premi Magdalena Guerrero, el Premi Miquel Ferré a treballs poètics i el Premi de Recerca Vila de Mont-roig, en el qual s’hi inclouen treballs de recerca de batxillerat. La categoria de recerca està oberta a treballs que tractin sobre el municipi, des de qualsevol vessant: social, cultural, polític, econòmic, històric, turístic, etnològic, ambiental i de sostenibilitat. Finalment, els premis infantils i juvenils es divideixen entre narrativa breu i poesia, i hi poden participar infants i joves de 3r de primària fins a 2n de Batxillerat.

La presentació d’originals finalitzarà el dia 15 de juliol de 2022

La presentació d’originals finalitzarà el dia 15 de juliol. Les obres poden presentar-se a de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Mont-roig i Miami Platja o bé es pot enviar per correu postal (Carretera de Colldejou s/n, 43300 Mont-roig del Camp)  i a través del tràmit a la seu electrònica.

L’Ajuntament també prepara l’edició de les obres guanyadores de l’any 2021. A partir d’aquest any els llibres canvien el seu disseny i cada any la portada mostrarà un racó d’un element patrimonial de Mont-roig. El llibre dels 40 anys mostrarà l’entrada del Portal de la Canal, amb la voluntat de lligar cultura literària i patrimoni històric.

Podeu consultar les bases dels premis en el següent enllaç  i per qualsevol aclariment podeu contactar amb el departament de Cultura (cultura@mont-roig.cat).

Descarrega el tríptic del Concurs 2022

Comparteix aquest article