El departament de Cultura anima a tothom a participar en el 39è Concurs Literari Vila de Mont-roig

El departament de Cultura anima a tothom a participar en el 39è Concurs Literari Vila de Mont-roig

  • A l’espera que es puguin aprovar formalment les Bases del Concurs, es fa una crida a aprofitar aquests dies per desenvolupar la creativitat literària, començar a escriure i a preparar els treballs narratius, poètics o de recerca d’aquest tradicional certamen

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp fa una crida a la participació en el ja tradicional Concurs Literari Vila de Mont-roig, un certamen amb una llarga trajectòria, que enguany ja suma trenta-nou edicions. De moment la publicació de les Bases, resta aturada a causa de l’actual estat d’alarma provocat per la crisi de la Covid-19, però des de l’àrea de Cultura s’anima a tothom a aprofitar aquests dies per començar a preparar els treballs.

L’objecte del concurs és promoure la creació literària a través d’una obra en llengua catalana, original i inèdita, no premiada en altres concursos literaris. Les categories i els premis del Concurs Literari Vila de Mont-roig es mantenen igual que els altres anys, però incorporen algunes novetats per tal de fomentar la participació.

Si fem un repàs de les categories, per a majors de 18 anys es convoquen el Premi Magdalena Guerrero de prosa i el Premi Miquel Ferré de poesia. A més, també s’entregaran el Premi de poesia per a infants i joves i el Premi de narrativa breu per a infants i joves. La categoria infantil va dirigida als alumnes de 3er a 6è de primària i la categoria juvenil de 1er d’ESO a 2n de batxillerat. Per tal d’incentivar la participació en la categoria infantil i juvenil es demanarà el suport de les tres escoles i els dos instituts del municipi.

Hi haurà un premi de recerca

La novetat d’aquest any és que el premi d’assaig s’ha convertit en un premi de recerca, obert a totes les persones del municipi de més de 16 anys, que presentin una recerca que tracti sobre qüestions locals, des de qualsevol vessant, social, cultural, política, econòmica, històrica, turística, etnològica, ambiental i de sostenibilitat. Aquesta categoria està pensada perquè hi tinguin cabuda els treballs de recerca de batxillerat, possibilitant als estudiants que puguin veure premiades les seves investigacions.

També es vol facilitar la inscripció i la presentació dels originals als autors i autores. Per aquest motiu, la inscripció es podrà realitzar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament i les obres sota pseudònim es podran enviar al correu electrònic del departament de Cultura.

La regidoria de Cultura té la voluntat de continuar impulsant la publicació de les obres guanyadores de l’edició del 2020 i està treballant en l’edició del llibre que recull els escrits i les poesies guanyadores de l’any 2019.

Aprofitar l’excepcionalitat per escriure

Les iniciatives culturals s’acumulen aquests dies de confinament, però per a les persones que els hi agrada escriure pot ser una bona ocasió per plasmar les seves creacions. Fins i tot de la situació viscuda en pot sortir la inspiració. Així doncs, des de l’Ajuntament s’anima a tothom a aprofitar aquests dies de confinament per anar preparant les poesies i relats.

Les persones interessades poden demanar més informació posant-se en contacte amb el departament de Cultura a través del correu cultura@mont-roig.cat o bé trucant al 977 81 17 49.

Comparteix aquest article