El municipi commemora el 25N amb la lectura del manifest que reclama la necessitat de trencar els silencis en la denúncia de les violències masclistes.

El municipi commemora el 25N amb la lectura del manifest que reclama la necessitat de trencar els silencis en la denúncia de les violències masclistes.

  • El manifest del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones s’ha llegit al matí al Centre Polivalent de Miami Platja, i a la tarda es llegirà a Mont-roig.

La commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones, s’ha dut a terme aquest matí al Centre Polivalent de Miami Platja, i a la tarda està previst que es llegeixi a Mont-roig a partir de les 19.30 h al Casal de Joves.

Aquest matí, a Miami Platja, els agents de salut de l’institut Miami, després d’assistir a una obra de teatre destinada a l’alumnat de 4t d’ESO de tot el municipi, han llegit el seu propi manifest. Aquesta lectura ha estat prèvia a la lectura de la declaració institucional del 25N que ha anat a càrrec de l’alcalde i els regidors i regidores de l’Ajuntament. Tots els grups municipals de l’Ajuntament (PSC, Plamimo, ERC i Junts) excepte Vox s’han adherit a aquest manifest institucional.

Enguany, la campanya del 25N de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha volgut incidir en palesar les xifres de les dones que pateixen violències masclistes a Catalunya. Cal recordar que només al Principat hi ha hagut més de 20.000 denúncies, i han estat assassinades 13 dones aquest any 2023.

Per la seva part, el manifest institucional vol visibilitzar la necessitat de “trencar tots els silencis i tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció de les violències masclistes”. Per llegir el manifest complet del 25N es pot fer en aquest enllaç.

Comparteix aquest article