El municipi commemora el 25N visibilitzant la violència masclista contra les menors

El municipi commemora el 25N visibilitzant la violència masclista contra les menors

  • Lectura del manifest a l’INS Antoni Ballester.

    El manifest del Dia Internacional per  l’Eliminació de la Violència envers les dones s’ha llegit als instituts de Mont-roig i Miami Platja on les alumnes han fet la seva pròpia declaració

La commemoració del 25 de Novembre Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les dones s’ha dut a terme als instituts del municipi per denunciar l’increment de la violència masclista en les franges de menors. De fet, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el nombre d’adolescents víctimes de violència masclista s’ha duplicat en un any a Catalunya. El 2021, 77 noies menors de 18 anys tenien ordres de protecció per violència de gènere en l’àmbit de la parella, segons dades de l’INE. L’any anterior, marcat per la pandèmia, eren 41.

Igual de preocupant és que quan s’analitzen xifres de violència de gènere entre l’adolescència, es veu que un percentatge rellevant ja l’ha patit, però, en canvi, un 20% dels adolescents no creuen que existeixi, segons dades del Baròmetre Joventut i Gènere de la Fundació FAD.

Implicació de les alumnes

Centrat en aquest fet, la lectura del manifest institucional del 25N ha tingut lloc aquest divendres a l’institut Antoni Ballester i a l’Institut Miami amb la participació de l’alumnat dels centres. En l’acte a Mont-roig, la directora de l’institut, Alexandra Estopà, ha llegit el manifest institucional. Seguidament les alumnes han volgut llegir la seva pròpia declaració. A Miami Platja el manifest l’han llegit conjuntament la directora Montse Llaberia i dues alumnes del centre.

Les estudiants han aprofitat per posar pancartes reivindicatives que han fet específicament per a la jornada. Amb nexe comú entre els dos centres es podia llegir el missatge: “Cansat d’escoltar-ho? Nosaltres de viure-ho”.

Unanimitat en el missatge institucional

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp també s’ha sumat a la lectura del manifest institucional, al qual s’han adherit tots els grups amb representació municipal. Per aquest motiu diversos regidors i regidores del consistori també han assistit a les lectures.

Exposició conjunta al Centre Polivalent

Finalment, entre les accions per commemorar el 25N, cal destacar l’exposició en contra de les violències masclistes que han preparat des dels dos instituts del municipi. En concret, l’alumnat de 3rt i 4rt d’ESO de l’Institut Antoni Ballester han dissenyat cartells i l’alumnat de 2n i 4rt d’ESO de l’Institut Miami han pintat quadres que il·lustren la violència que pateixen les dones. L’exposició conjunta es pot visitar al vestíbul del Centre Polivalent de Miami Platja fins al proper 11 de desembre i a partir del dia 13 de desembre a l’Espai Jove K1 de Mont-roig.

 

Comparteix aquest article