El Pla de Barris impulsa el cicle “Kamishibai, contes, saviesa i tradició”

El Pla de Barris impulsa el cicle “Kamishibai, contes, saviesa i tradició”

  • Els contes, de curta durada, es podran seguir cada dimecres a la tarda a través del canal Youtube de l’Ajuntament i el Facebook de les biblioteques

El Pla de Barris La Florida de Miami Platja ha posat en marxa el cicle de contes per a la gent gran “Kamishibai, contes, saviesa i tradició”. Els contes es retransmetran cada dimecres a la tarda a través del canal Youtube de l’Ajuntament i el Facebook de les biblioteques municipals.

El cicle s’iniciarà el dia 14 d’abril amb el conte de presentació “Què és un Kamishibai?”, narrat per Karme González. El cicle continuarà el dia 21 d’abril amb el conte “El Gat Sol”, narrat per Milagros Fumanal, i acabarà el dia 28 d’abril amb el conte “Per què hi ha pedres al fons dels rius?” a càrrec de Begoña Alonso.

 L’origen del cicle

El cicle de contes sorgeix d’una activitat organitzada per l’àrea de la Gent Gran del Pla de Barris, després de dur a terme unes sessions fer fomentar la pràctica de la narració. De fet, la narració permet a la gent gran recuperar la tradició oral, fomentar les relacions intergeneracionals, treballar la memòria i el llenguatge, i compartir la seva experiència i saviesa.

En aquest cas, la narració es va realitzar introduint un recurs pedagògic que s’utilitzava antigament al Japó del segle XII, el Kamishibai. La lectura del Kamishibai es realitza a través de làmines col·locades de cara al públic en un teatret de fusta que s’anomena “butai”.

A partir d’aquest taller s’ha creat aquest cicle, amb col·laboració amb les biblioteques Joan Miró i Miramar, que permetrà gaudir d’aquesta tècnica narrativa i de boniques històries, en el marc de la programació de Sant Jordi.

Comparteix aquest article