El Ple aprova per unanimitat la cessió de terrenys a la Generalitat per a la construcció de l’institut Miami Platja

El Ple aprova per unanimitat la cessió de terrenys a la Generalitat per a la construcció de l’institut Miami Platja

Sessió plenària en què s’ha aprovat la cessió dels terrenys a la Generalitat

  • El plenari va aprovar també una moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte Quim Torra i Oriol Junqueras

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres 8 de gener, ha aprovat per unanimitat la cessió a la Generalitat de Catalunya dels terrenys on s’ha de construir el nou institut Miami Platja. Es tracta de la cessió gratuïta del solar que hi ha al carrer Santa Llúcia, número 2 de Miami Platja, per tal que l’administració catalana hi pugui edificar un institut d’Educació Secundària.

L’aprovació d’aquest punt del Ple és l’últim pas que havia de fer l’Ajuntament de Mont-roig del Camp perquè la Generalitat pugui iniciar el procés de redacció i licitació del projecte, després que en l’Acord de Govern del passat mes d’abril de 2019 aprovés la inversió d’aquest equipament educatiu a Miami Platja. Per tant, aquest tràmit culmina la feina feta des del consistori els darrers mesos (informes tècnics i adequació urbanística dels terrenys, entre d’altres) per poder cedir gratuïtament aquest bé patrimonial i avançar en la construcció d’aquest equipament educatiu, llargament reivindicat en aquest nucli de població.

Ubicació cèntrica

El nou equipament estarà situat a tocar de la rotonda de l’avinguda Gil i Vernet i avinguda Príncep d’Espanya, en un àmbit de clara centralitat per tal que pugui donar servei al nucli de Miami Platja però també a les urbanitzacions properes.

Actualment l’institut Miami compta amb més de 200 alumnes, que estudien en barracons. Amb el nou edifici s’espera augmentar la xifra d’escolarització al municipi, situada actualment en el 97%, i frenar definitivament la fuita d’escolarització ja revertida en els últims 4 anys.

S’aprova la moció de rebuig a la resolució de la JEC respecte Torra i Junqueras

Els grups municipals de Junts per Mont-roig Miami i ERC – MES, han presentat conjuntament la moció consensuada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). La moció rebutja la resolució de la Junta Electoral Central del passat 3 de gener, en què s’expressa la voluntat d’inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

La moció es va aprovar amb 7 vots a favor, 9 abstencions i 1 en contra.

Comparteix aquest article