El Ple de l’Ajuntament debat la problemàtica de la via del tren

El Ple de l’Ajuntament debat la problemàtica de la via del tren

Sessió plenària ordinària celebrada el 8 de juliol de 2015L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha celebrat aquest migdia el Ple Ordinari del mes de juliol. La sessió, que ha servit per aprovar diversos temes administratius, ha tingut en el torn de precs i preguntes el moment de més debat. En aquest punt s’ha lamentat la mort de la jove belga atropellada a la via del tren al seu pas per Miami Platja, aquest passat dilluns, i s’han analitzat la situació.

El Grup Municipal de Ciutadans ha preguntat per les solucions que Adif ha donat al consistori per evitar més accidents i ha fet la proposta de vallar la via del tren al seu pas pel nucli de Miami Platja. L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, ha explicat que el consistori té programada una reunió amb Adif per tal de conèixer la situació real de previsió de l’entrada en funcionament de la nova infraestructura del Corredor del Mediterrani i que en funció de la resposta prendran una decisió sobre la via actual. També el regidor d’urbanisme i planificació de territori, Vicente Pérez ha apuntat que a les zones amb edificacions més actuals, on la normativa exigeix la construcció de valles i tela metàl·lica, molts ciutadans tenen el costum històric de travessar les vies pel mateix punt i s’han arribat a tallar aquestes valles. En aquest sentit s’ha posat sobre la taula una problemàtica derivada també d’una qüestió d’hàbits, costums i imprudències molt difícil de solucionar.

Un altre dels temes plantejats, per part del Grup Municipal d’ERC, ha estat l’estat de les inversions de les remodelacions de les instal·lacions esportives. L’Alcalde ha explicat que s’han aprovat les bases de licitació dels 3 projectes ( un pel poliesportiu de Miami Platja i dos pel de Mont-roig), que ja estan publicades i que estan a l’espera de rebre ofertes per adjudicar-los i començar el més aviat possible. En aquesta línia, des del Grup Municipal de CIU s’ha preguntat també pels terminis d’aquestes obres, degut a que les entitats esportives tenen al setembre l’inici de la temporada. L’equip de govern ha respost que un cop hi hagin les dates establertes es mirarà en quina mesura afecten les obres a les entitats i es buscaran les alternatives. També des de CIU s’han donat a conèixer els robatoris i el vandalisme que hi ha hagut els últims temps en aquestes zones esportives i s’ha acordat que, tot i ser fets aïllats, es mirarà d’intensificar la vigilància per part de la Policia Local.

Finalment des de Ciutadans s’ha preguntat sobre l’anul·lació de la borsa de treball d’auxiliar administratiu convocada per les empreses municipals. Fran Morancho ha explicat que es definirà una forma més participativa per la creació de borses de treball i contractació de personal. 

Imatge portada

dscn6935.jpg

Comparteix aquest article