El Ple de l’Ajuntament aprova l’Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals

El Ple de l’Ajuntament aprova l’Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals

  • Imatge del ple telemàtic de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp de febrer.

    Tots els grups, excepte C’s, voten demanar a Adif incloure el nom de Miami Platja a l’estació de tren de l’Hospitalet de l’Infant.

  • El plenari ha aprovat també el Pla local de Joventut, que guiarà les accions del departament per als pròxims anys posant especial èmfasi enla salut jove.

 

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat de forma telemàtica aquest dimecres 9 de  febrer, ha aprovat la nova Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals. Aquesta ordenança de protecció  d’animals, l’anterior datava del 2002, s’ha redactat tenint en compte la normativa vigent i per això abraça tot l’espectre dels animals de companyia. L’ordenança respon a una necessitat de regulació de les condicions de la tinença responsable pel que fa a les circumstàncies d’allotjament, manutenció i condicions higièniques i sanitàries adequades i proporcionals a les característiques de cada animal o espècie, prohibint aquelles accions o omissions de deures que afectin la qualitat de vida dels animals, i vetllant així per la seva protecció, tot fixant les responsabilitats dels propietaris o posseïdors d’animals.

En definitiva, l’Ajuntament busca amb la nova l’ordenança tenir un municipi acollidor per als animals de companyia, amb les colònies de gats controlades, per exemple, un fet que abans no estava recollit en la normativa. També s’ha adequat el règim sancionador per tots aquells que no compleixin l’ordenança, que serà molt més àgil. Entre altres novetats, la normativa limita a 5 el nombre d’animals d’una mateixa espècie en un domicili particular; regula la part de la platja per  a gossos, limita també els espais on hi poden haver colònies de gats i la seva alimentació o prohibeix la criança i autoconsum d’animals domèstics en zona urbana, entre altres novetats.

D’altra banda, en el transcurs del plenari, l’Ajuntament ha explicat que s’està estudiant la possibilitat d’implantar una protectora al municipi i que s’està treballant per impulsar 2 parcs per a gossos a Miami Platja i a Mont-roig perquè hi ha demanda en aquest sentit.

Incorporar el nom de Miami Platja a l’estació de l’Hospitalet

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat per majoria, amb l’única abstenció de Ciutadans, sol·licitar a Adif el canvi de nom de l’estació de tren de l’Hospitalet de l’Infant perquè s’hi inclogui el nom de Miami Platja. La demanda obeeix a raons de promoció, estratègiques i ecològiques de promoure l’ús del transport ferroviari i, per tant, de l’estació de tren més propera, entre la ciutadania i els milers de persones que visiten el municipi. El ple considera que pot ser interessant per a l’Admininistrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) la promoció d’aquesta estació entre els habitants, propietaris de segones residències i visitants de Miami Platja, el principal nucli turístic de l’àrea d’influència de l’estació de tren.

Nou pla local de Joventut

El ple també ha aprovat el nou pla local de Joventut, amb  l’única abstenció del grup de Ciutadans. Aquest nou pla tindrà una durada de 4 anys, del 2022 al 2026. Aquesta és una eina per dotar de noves línies de treball l’àrea de Joventut i també per aconseguir més recursos per diversos programes i activitats. Entre altres novetats, a banda de continuar amb el treball que s’ha fet fins ara, es vol fer un pas endavant en la salut jove, que  es coordina amb el CAP, amb una psicòloga, el projecte agents de salut, tallers, el programa Sexpressat, entre altres.

El plenari ha aprovat la modificació de l’ordenança reguladora del clavegueram que no s’actualitzava des de l’any 2012. Ara passa de 7’5 a 14 euros perquè es vol millorar la xarxa d’aigua i el clavegueram gràcies  a l’increment d’ingressos previstos. En total, l’increment  anual serà de 28 euros pels usuaris que no estiguin connectats amb alta a la xarxa. Amb els diners que s’ingressarà, l’empresa Nostraigua podrà oferir un servei molt millor a les necessitats del municipi i invertir en una major eficiència. Cal dir també que hi ha mecanismes per afavorir aquelles persones que no puguin pagar aquest increment.  Aquesta proposta s’ha aprovat amb el vot contrari del regidor de Ciutadans.

 

Mocions aprovades

El plenari també ha aprovat 2 mocions presentades pel grup municipal d’ERC-MES. La primera fa referència a la visibilització de l’endometriosi, una malaltia crònica no cancerosa que afecta la qualitat de vida de les dones que la pateixen amb impossibilitat d’esforços físics i una activitat quotidiana normal, altera les dinàmiques familiars, afecta les habilitats socials, i disminueix la capacitat de treball. Entre altres accions per visibilitzar la malaltia, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp realitzarà una encesa de llums grogues als edificis o monuments emblemàtics del municipi per a la visibilització de l’endometriosi el 14 de març, dia mundial d’aquesta malaltia, a partir de les 19:00h.

La segona moció fa referència a la defensa del cànon de residus a Catalunya. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma al manifest impulsat per diferents institucions, entitats i personalitats en la seva defensa i també es compromet a continuar donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l’aplicació de l’economia circular.

La retransmissió íntegra del Ple es pot veure al canal de youtube de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp.

Comparteix aquest article