El Ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat el traspàs de la neteja viària a Nostreserveis

El Ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat el traspàs de la neteja viària a Nostreserveis

  • L’empresa pública empresarial assumirà el servei, que fins ara duia a terme SECOMSA, de forma progressiva a partir del mes de juliol
  • El plenari també va aprovar definitivament el conveni urbanístic amb Lotte i desestimar les al·legacions presentades per manca de fonament jurídic

El traspàs del servei de neteja viària es va aprovar per unamimitat

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dilluns 10 de juny, va donar llum verda al traspàs dels serveis de neteja viària, recollida de voluminosos i fracció vegetal a l’empresa pública empresarial Nostreserveis. El punt, que va ser aprovat amb el vot favorable de tot el plenari, suposa un pas endavant per millorar de la gestió d’aquest servei, que fins ara duia a terme l’organisme comarcal SECOMSA, qui continuarà amb la recollida de residus al municipi.

Així ho va explicar la regidora de Residus i Transició Ecològica, Cristina Llorens, qui també va destacar que “es tracta d’una fita important, després de molts mesos de treball, per aconseguir adaptar el servei a les necessitats reals dels nuclis de Mont-roig, Miami Platja i les més de 20 urbanitzacions”.

En aquest sentit, Llorens va remarcar que el traspàs representa aconseguir un major control del servei, optimitzar les freqüències de neteja i adequar-les a les peculiaritats del municipi que ha crescut els últims anys. Recordem que l’actual sistema, aprovat en un conveni del 2008, no contemplava, per exemple, la neteja en 4 urbanitzacions, que els últims anys han estat recepcionades per part de l’Ajuntament.

Cal destacar també que la majoria de les inversions en maquinària, per part de Nostreserveis ja estan fetes i que també es durà a terme una subrogació de part del personal actual, fet que suposa també un coneixement del territori i les tasques a desenvolupar. La redefinició del servei de neteja viària suposa, en l’àmbit econòmic, un augment de prop de 350.000 € del pressupost de Nostreserveis, per assumir les necessitats actuals.

El plenari també va aprovar per unanimitat el nou Reglament de Neteja viària del municipi, que detalla com es durà a terme el servei, que està previst que es posi en marxa a partir del mes de juliol, de forma progressiva, a l’espera de finalitzar tots els tràmits formals propis del traspàs.

Aprovat definitivament el conveni urbanístic amb Lotte

Per altra banda, durant la sessió plenària també es va aprovar definitivament el conveni urbanístic amb l’empresa sudcoreana Lotte Energy Materials, després de finalitzar el període d’exposició pública i resoldre desestimar les al·legacions presentades per manca de fonament jurídic. Hi van votar a favor tots els grups municipals, excepte Junts per Mont-roig del Camp que hi va votar en contra.

Modificació de crèdit

Finalment, cal destacar que el plenari també va aprovar una modificació de crèdit procedent dels romanents de tresoreria del 2023 de 993.000 € que complementaran el pressupost d’aquest 2024 i que es destinaran, entre d’altres a suplementar algunes regidores.

La sessió plenària es pot visualitzar íntegrament en aquest enllaç.

 

Comparteix aquest article