El Pressupost no passa el tràmit d’aprovació al Ple ordinari

El Pressupost no passa el tràmit d’aprovació al Ple ordinari

  • L’equip de govern s’emplaça a seure de nou amb els grups de l’oposició i renegociar els comptes amb voluntat de poder-los aprovar com més aviat millor

La sessió plenària es va celebrar de forma telemàtica

El Pressupost Municipal per al 2021 no ha passat el tràmit d’aprovació inicial en el transcurs del Ple ordinari celebrat aquest dimecres perquè no va comptar amb els vots favorables suficients. Només l’equip de govern, en minoria, va votar favorablement als comptes, mentre que l’oposició en bloc hi va votar en contra.

L’equip de govern havia arribat a un acord per tirar endavant els pressupostos amb un dels grups de l’oposició, un suport que finalment no es va materialitzar. És per això que ara s’emplaça a repetir la ronda de trobades amb els grups municipals i a renegociar els comptes amb la voluntat de poder-los aprovar al més aviat possible.

Els grups de l’oposició van explicar les diverses raons per les quals no donaven suport als comptes, entre elles, per considerar que inclouen despeses innecessàries i grans inversions que no creuen adequades en el moment actual.

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ibana Pacheco, va dir que el pressupost “s’hagués hagut d’adaptar a l’escenari actual i ser una eina per continuar amb la reconstrucció del teixit econòmic i social, tan afectat per la pandèmia”, a més de prioritzar la despesa, repartir les inversions en dos exercicis i no endeutar l’ajuntament.

També el portaveu d’ARA Verds per Més, Ferran Pellicer va dir que el pressupost està basat en una imposició fiscal que no comparteixen i que les inversions s’haurien de dividir perquè “no sabem el que ens acabarà de passar amb la Covid ni què necessitarem per atendre a les nostres empreses”.

En la mateixa línia Irene Aragonès, portaveu del grup municipal ERC- MES- AM, va dir que “és un pressupost de grans obres faraòniques que no s’ajusten en absolut en el moment actual, del que no sabem el període d’execució ni encara menys el finançament” i va afegir que no s’ha tingut empatia ni sensibilitat amb el context actual.

Per la seva banda, Francisco Chamizo, del grup municipal Junts per Mont-roig Miami, va dir que aquest pressupost “va únicament en la direcció de complir el seu programa electoral sense tenir en compte com pot repercutir aquest any la crisi sanitària i econòmica, ni a l’oposició”.

Finalment, l’alcalde Fran Morancho va lamentar que no s’aprovessin, explicant que es tracta d’uns pressupostos molt necessaris davant la situació actual, que preveuen ajudes a les empreses i a les famílies, que ajudaran molta gent i que contemplen inversions importants per dinamitzar l’economia local, com les següents fases de remodelació de l’avinguda de Barcelona o el nou centre sociocultural de Mont-roig. Morancho també va explicar que les inversions es volen aprovar ara amb voluntat d’executar-les en els pròxims dos anys, i que l’endeutament que suposen per a l’Ajuntament és contingut i molt allunyat del màxim permès.

Comparteix aquest article