El Torreó de Miami Platja s’enderrocarà aquest cap de setmana de manera controlada per motius de seguretat

El Torreó de Miami Platja s’enderrocarà aquest cap de setmana de manera controlada per motius de seguretat

  • Les restes es conservaran amb l’objectiu de fer-ne una reproducció el més fidel possible, en el mateix emplaçament, però més a l’interior, un cop estigui finalitzat el Passeig de les Cales i consolidat el terreny
  • Serà una demolició planificada davant el perill d’esfondrament, la inestabilitat del terreny i la impossibilitat de preservar-lo després que els tècnics hagin confirmat que és insalvable

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha decidit enderrocar el Torreó de Miami Platja aquest dissabte 18 de març. La decisió s’ha pres després que personal tècnic, tant de Costes com del consistori, hagi alertat de la impossibilitat de preservar-lo. Les anàlisis fetes al terreny, del tot inestable, les esquerdes i la regressió de la cala on està ubicat han accelerat la decisió per evitar el perill d’esfondrament.

Per aquest motiu i per procediment d’urgència, les pròximes hores es farà una demolició controlada. El consistori ha accelerat el procés per evitar possibles accidents i els riscos que es produeixen de forma periòdica quan persones curioses, malgrat les tanques que en prohibeixen l’accés, s’acosten al Torreó per contemplar el seu estat.

El Torreó es tornarà a construir

Tot i l’enderrocament, l’objectiu és poder recuperar aquesta icona de Miami Platja. Per això, un cop estigui finalitzat el Passeig de les Cales, que preveu actuar en aquest espai, l’Ajuntament té previst fer-ne una reproducció el més fidel possible a l’actual. El nou Torreó es construirà amb les restes que es puguin conservar de l’actual i s’ubicarà al mateix emplaçament però més a l’interior. La intenció és que compti amb un mirador i es pugui visitar per tal que torni a ser un símbol de la costa del municipi.

Comparteix aquest article