Els Gegants de la Vila, el Roc i la Bàrbara, a una exposició a Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

Els Gegants de la Vila, el Roc i la Bàrbara, a una exposició a Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

  • Fins al proper dia 9 de desembre es pot visitar l’exposició sobre la trajectòria del Taller Ingenio i l’escultor Lluís Sabadell, que va construir les dues figures

La parella de Gegants de la Vila de Mont-roig, el Roc i la Bàrbara, formen part de l’exposició sobre la trajectòria del Taller Ingenio i especialment sobre la figura de l’escultor Lluís Sabadell i Arnau que es va inaugurar dijous passat i que es podrà veure fins al proper dijous 9 de desembre a l’Espai Zero de la Fabra i Coats de Sant Andreu del Palomar, al districte de Sant Andreu de Barcelona.

Lluís Sabadell fou un escultor que treballà pel taller El Ingenio de Barcelona poc més de 5 anys, però la seva empremta al món de la cultura popular ha sigut innegable i inesborrable. A través de la seva vida i la seva obra en imatgeria festiva, reunida al complet en aquesta exposició, es repassa els inicis de la història d’aquest taller màgic i com la seva exitosa trajectòria es creua amb la història dels Gegants de Sant Andreu de Palomar. L’exposició compta amb una selecció de gegants, nans, dracs, mulasses i molts d’altres elements d’imatgeria festiva engendrats per l’històric taller barceloní. L’exposició també compta amb moltes de les peces d’imatgeria festiva obrades per l’escultor Lluís Sabadell i Arnau, entre elles, els Gegants de Mont-roig del Camp.

Comparteix aquest article