Emotiu acte d’homenatge a les 10 dones que donaran nom a carrers del municipi 

Emotiu acte d’homenatge a les 10 dones que donaran nom a carrers del municipi 

Plafó amb la imatge de les 10 dones seleccionades.

  • Aquest dissabte a la tarda va tenir lloc l’acte d’homenatge “10 dones 10 carrers” al Mas Miró, que va posar punt final al procés participatiu Dona Nom 

El procés participatiu Dona Nom, que s’ha dut a terme en els darrers mesos al municipi, amb l’objectiu de seleccionar 10 noms de dones que s’afegiran en els pròxims anys al nomenclàtor municipal per tal de feminitzar-lo, va finalitzar aquest dissabte amb un esdeveniment popular obert a la ciutadania al Mas Miró.

L’acte, on estaven presents les famílies, les autoritats de Mont-roig del Camp encapçalades per l’alcalde Fran Morancho, la comissió de seguiment i representants d’algunes entitats culturals del municipi, va retre un especial homenatge a les 10 dones escollides per la ciutadania per afegir al nomenclàtor municipal. Els i les representants de la comissió de seguiment van ser els encarregats de presentar a les dones seleccionades dedicant uns afectius parlaments a cadascuna d’elles i fent lliurament a les famílies un petit record commemoratiu.

La regidora de Participació Ciutadana, Francis Ortiz va explicar en la seva intervenció que “quan ens vam plantejar el Dona Nom ho fèiem amb la voluntat de preservar la memòria de les dones i donar-los-hi visibilitat, però crec que fins que no vam estar a meitat del procés, no ens vam adonar de la importància que tindria en l’àmbit del municipal. Va ser quan vam veure que la gent proposava referents femenins del municipi i majoritàriament votava a les dones del nostre poble, a les nostres veïnes, quan vam adonar-nos realment del que estàvem posant en valor i la càrrega d’emocions que despertaríem a partir d’aquesta acció”. També la regidora d’Igualtat, Mei Benach va voler felicitar “a totes les persones que a través d’aquest procés participatiu han posat el seu granet de sorra per fer que el nostre municipi, encara que sigui amb passos petits, sigui cada vegada més un referent per a la igualtat. Ben aviat, a través dels nostres carrers, els nens i nenes del nostre poble també coneixeran referents femenins, que no podran trobar a google, ni a l’enciclopèdia, però que han ajudat a construir la nostra història a través de petites accions quotidianes”. Per la seva part, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, també es va afegir a les felicitacions i va dir en referència a les dones: “Totes tenen en comú que eren dones emprenedores, fortes, compromeses, pioneres, valentes. Totes supervivents d’una societat, la de fa molts anys i la de no fa tants, que les relegava a un segon pla i les menystenia. Tot i això, la seva memòria ha perdurat i ens permet, avui, iniciar un camí de reconeixement del tot merescut. Ho mereixen elles, però sobretot, ho mereixen aquelles que ara busquen referents. I aquí radica la importància de tot plegat”.

Les 200 persones assistents a l’acte també van poder gaudir d’una exposició de plafons on es descobreix la història i una part de la vida de cadascuna de les dones seleccionades. Aviat, aquesta exposició es podrà veure a les Biblioteques Municipals de Mont-roig i de Miami Platja.

En aquest enllaç es pot descarregar una galeria completa amb una selecció d’imatges de l’acte.

 

Comparteix aquest article