Estabilitzat l’incendi forestal entre Casalot i Miami Platja

Estabilitzat l’incendi forestal entre Casalot i Miami Platja

  • El foc, que ha cremat 12,8 hectàrees, ha obligat a tallar l’autovia A7, el trànsit ferroviari en aquest punt i a decretar confinament preventiu de la zona nord de Miami Platja durant una hora

Hi han treballat diversos serveis d’emergències i protecció civil. Foto: Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han informat que l’incendi entre Casalot i Miami Platja ha començat  a les 09.54h d’aquest dimarts 1 d’agost.  El primer avís alertava d’un tractor cremant als afores de la urbanització El Casalot. El foc del vehicle, que havia estat sufocat ràpidament pels Bombers, s’ha estès a la vegetació del voltant.

Durant el matí han treballat a la zona fins a 43 dotacions terrestres (de les quals, 27 eren d’aigua i la resta, de comandament) i 10 mitjans aeris (un helicòpter de comandament, un de polivalent, 4 bombarders i 4 avions de vigilància i atac). El foc s’ha estabilitzat a partir de les 11.35 hores.

En l’incendi també hi ha treballat efectius de la Policia local de Mont-roig del Camp i les brigades municipals, que han donat suport logístic en les tasques de senyalització, ordenació del trànsit i d’informació a la població. En tot moment també ha estat present en les tasques d’extinció l’alcalde de la població, Fran Morancho, que ha estat acompanyat pel cap de la Policia Local i altres regidors/es del govern municipal.

Afectació de 12,8 hectàrees

L’incendi ha afectat una superfície de vegetació entre els afores de la urbanització El Casalot i l’A-7 (a l’alçada del quilòmetre 1131) de 12,8 hectàrees. S’ha propagat en direcció mar cremant terrenys molt plans, principalment poblats de mata baixa i algun arbre dispers.

Per la seva banda, abans de l’estabilització, de l’incendi, s’ha tallat la circulació en els dos sentits de la marxa a l’A-7, entre els quilòmetres 1030 i 1033 (Cambrils i Hospitalet de l’Infant), i el trànsit ferroviari en aquest punt.

A conseqüència de l’incendi forestal, durant el matí s’ha decretat el confinament de la franja més propera a l’autovia A-7 de Miami Platja. El confinament s’ha establert per evitar possibles afectacions pel fum i per facilitar la mobilitat dels equips que han treballat en l’extinció de l’incendi. Aquest confinament preventiu, ha durant al voltant d’una hora.

 

 

Comparteix aquest article