La diada de Sant Jordi torna plena d’activitats i la col·laboració dels agents culturals i artístics del municipi

La diada de Sant Jordi torna plena d’activitats i la col·laboració dels agents culturals i artístics del municipi

  • Els principals actes tindran lloc al Parc Maria Martori de Mont-roig i a la Plaça Tarragona de Miami Platja el dimarts 23 d’abril

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria de Cultura, promou la tradicional celebració de la Diada de Sant Jordi, el dimarts 23 d’abril, que tindrà lloc al Parc Maria Martori de Mont-roig i a la Plaça Tarragona de Miami Platja. Està previst que les paradetes de llibres, roses i artesania obrin a partir de les 16.30h de la tarda. S’han programat diverses activitats durant tota la tarda per a petits i grans, comptant amb alta participació de les entitats locals, fet que demostra que el teixit cultural i associatiu del municipi és ben viu i que Sant Jordi és una data senyalada per la cultura a casa nostra.
A Mont-roig, al matí a la Plaça Miramar, a partir de les 10.00h, hi haurà una Marató de lectura organitzada per l’Escola Mare de Déu de la Roca i l’Institut Antoni Ballester.
Al Parc Maria Martori, a partir de les 17 h, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis dels Super Lectors i dels punts de llibre de la Biblioteca Joan Miró i seguidament es podrà veure l’espectacle Jarana Rock i Sant Jordi amb la Companyia Rovell d’Ou. A continuació, tindrà lloc la ballada de gegants amb la Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot i la Colla Gegantera del Barri de Baix i els Grallers de Mont-roig. A les 19 h hi haurà un concert amb la Cobla dels Ministrers de Tarragona i la ballada de sardanes amb la Rotllana mont-rogenca. I per finalitzar la Diada, una lectura de poemes dels Amics de la Poesia acompanyats per la cantautora rural Susannes.
A Miami Platja, un cop les paradetes hagin obert, es podrà veure l’espectacle La República dels contes amb la Companyia Jordi Font. Després, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis dels Super Lectors i els punts de llibre de la Biblioteca Miramar. A continuació, a partir de les 18 h hi haurà un concert de diversos grups de l’Escola Municipal de Música Baptista Nogués. I per acabar la tarda, un concert amb la Cobla Sitgetana i una ballada de sardanes a càrrec de l’Associació Country Line Dance de Mont-roig i Miami.
Altres propostes paral·leles a les activitats de la tarda seran el punt d’intercanvi de llibres del Departament de Joventut o les parades amb tallers de les biblioteques municipals.

Programació prèvia de les biblioteques i els Casals d’Avis
Les biblioteques municipals i els Casals d’Avis de Mont-roig i Miami Platja també han treballat propostes a l’entorn de la celebració de Sant Jordi.
En concret, el 21 d’abril a la tarda, el Casal d’Avis de Miami Platja ha programat un berenar amb ball en directe al Centre Polivalent de Miami Platja. El Casal de Jubilats de Mont-roig també oferirà un berenar al nou casal el dia 22. Els grups de pintura dels casals han organitzat sengles exposicions de les obres dels socis i sòcies. En concret, les obres del Casal de Jubilats de Mont-roig es podran veure a la biblioteca Joan Miró i les pintures del Casal d’Avis de Miami Platja es mostraran a la Biblioteca Miramar. Les exposicions estaran obertes del dia 15 al 28 d’abril.
Per commemorar el dia del llibre i la rosa, el Servei de biblioteques oferirà una programació especial amb dues propostes adreçades als infants. El dimecres, dia 17 d’abril a les 18.00h es podrà veure l’espectacle Llegendes i rondalles catalanes a Mont-roig, i l’endemà, a la mateixa hora, tindrà lloc l’espectacle El monstre de colors a la biblioteca Miramar.

L’art també surt al carrer per Sant Jordi
L’Associació d’Artistes Mont-art celebrarà la primera edició de Tallers Oberts el dia 23 d’abril. L’entitat ens convida a fer un recorregut pels diversos tallers dels seus artistes, amb l’objectiu
d’observar en primera persona el seu procés creatiu.

El públic tindrà l’oportunitat d’aprendre diverses tècniques mitjançant demostracions, així com explorar les obres més recents exposades als propis tallers.

Així mateix, alguns artistes també seran presents al Parc Maria Martori amb les seves obres, per gaudir d’un petit tast.

Comparteix aquest article