La Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig oferirà una trentena d’actes per a tots els públics

La Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig oferirà una trentena d’actes per a tots els públics

  • Destaca el concert jove amb les actuacions de Smoking Souls, Pupil·les i Itaca Band, l’espectacle familiar tribut musical al Rei Lleó o l’actuació de l’Orquestra Internacional Maravella, a més dels actes tradicionals i de les entitats locals

Roda de premsa de presentació del programa d’actes de Sant Miquel

Tot a punt per a la celebració de la Festa Major de Sant Miquel de Mont-roig que tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d’octubre. En total són una trentena  d’actes organitzats per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i per les entitats culturals, festives i esportives del municipi.

Tot i que s’han programat alguns actes previs, les festes començaran oficialment aquest dimecres 28 d’octubre amb el pregó a càrrec de Glòria Savall Solé, una mont-rogenca molt vinculada amb el teixit associatiu local. Aquest acte tindrà lloc a Parc Maria Martori a partir de les 20 h i comptarà posteriorment amb l’actuació del duet Tina & Joe i el  repartiment de coca i cava.

El programa festiu incorpora també espectacles per a tots els públics; joves, adults i públic familiar, tal i com ha destacat la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Francis Ortiz, que també ha volgut remarcar la implicació de les entitats per fer possible la festa i que aquesta sigui molt participativa. Destaca el concert jove del dissabte 1 d’octubre que comptarà amb tres formacions musicals de primer nivell dels Països Catalans, com són Smoking Souls, Pupil·les i Itaca Band, que actuaran a la Carpa de les Festes (ubicada entre el camp de futbol municipal i l’institut) amb entrades anticipades a 10 euros a la web www.bandarragroup.com. Pel públic familiar també hi haurà espectacles, en aquest cas el tribut musical al Rei Lleó De Simba a Kiara que es podrà veure a la Carpa de les festes la tarda del diumenge 2 d’octubre a les 18.30 h. Cal fer reserva d’entrada gratuïta a la web www.entrapolis.com.

Cartell Festa Major Sant Miquel 2022

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha destacat en la presentació del programa festiu l’aposta ferma amb una important dotació pressupostària, ja des de l’any passat, per potenciar aquestes festes. Així mateix ha explicat que s’instal·larà, de nou, una carpa de festes, que permet fer més activitats i acollir els actes més multitudinaris. De fet, segons Morancho, aquesta festa té la voluntat de convertir-se en una festa major de referència a la comarca i que sigui prou atractiva per atreure també visitants d’altres localitats.

Música d’orquestra

Com sempre hi haurà música d’orquestra amb la presència de la reconeguda Orquestra Internacional Maravella, que oferirà el divendres 30 de setembre un concert a les 20 h i un ball a partir de mitjanit. De la resta del programa de festes destaquen els actes populars i tradicionals. D’aquesta manera, Sant Miquel acollirà una nova tirada de bitlles, la ballada de gegants o el Ball de Dames i Vells, una obra de teatre de carrer a càrrec del grup de teatre els Xuts i l’acompanyament musical de la Kobla d’en Taudell que oferirà una visió satírica de la vida al poble a través de versots. Aquest ball parlat es podrà veure el dissabte 1 d’octubre entre les sis i les vuit en diversos emplaçaments de Mont-roig i el 2 d’octubre a les 12 del matí a l’antiga presó. Un altre dels actes destacats serà la representació del Ball de Coques, un ball popular tradicional que es va recuperar fa 30 anys i que es podrà veure el diumenge 2 d’octubre a la Plaça Mossèn Gaietà Ivern; on també es durà a terme, tant dissabte com diumenge, el tradicional Mercat de Sant Miquel.

La festa major es completa amb diverses actuacions musicals en directe, una musclada, una zona de food trucks a la carpa de les festes, un matí familiar amb inflables, un taller de capgrossos, la projecció de la pel·lícula Alcarràs, o un espectacle d’acrobàcies entre d’altres activitats que es poden consultar al programa.

Sorteig a les xarxes socials

Aquest any, a més, tothom que publiqui fotografies dels actes de les festes a les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #StMiquelMontroig22; entrarà al sorteig d’obsequis de diferents establiments i comerços.

Comparteix aquest article