La neteja d’entorns naturals del projecte Let’s Clean Europe permet recollir prop de 280 quilos de residus

La neteja d’entorns naturals del projecte Let’s Clean Europe permet recollir prop de 280 quilos de residus

  • Participants, en la neteja de la riera de Vilanova.

    Hi van participar una vuitantena de persones, entre les quals s’hi trobaven alumnat dels instituts Antoni Ballester i Miami, que també van voler col·laborar amb la iniciativa realitzada a la zona de la riera de Vilanova i l’Estany Gelat

Prop de 280 quilos de residus. Aquest va ser el volum total de deixalles que es van recollir aquest divendres, en el marc  d’una nova edició del Let’s Clean Europe, que al nostre municipi organitza l’Ajuntament i que van tenir lloc de forma simultània a la zona de la riera de Vilanova i a l’Estany Gelat.

En concret, al voltant de l’Estany Gelat, s’hi van reunir 52 participants, dels quals una trentena eren alumnat de l’Institut Miami, que van ser els encarregats de netejar aquesta zona del litoral del municipi. En aquesta acció es van recollir 126 quilos de residus que es van separar correctament. El còmput dels residus va donar 23 quilos de plàstics, 7 de llaunes, 9 quilos de paper i cartró i 9 quilos de vidre. Els 78 quilos restants del material recollit, restes d’obres i fins i tot un televisor, completen la neteja d’aquest espai natural.

A la  mateixa hora, a Mont-roig,  es va procedir a la neteja de l’entorn de la riera de Vilanova  amb un total de 26 participants, 9 dels quals procedien de l’Institut Antoni Ballester. El resultat final de la neteja d’aquest entorn natural va ser de 155 quilos de residus; 45 de plàstic, 7 de vidre, 13 de llaunes, 44 de paper i cartró i els 59 restants, de material de rebuig.

Tots els participants en aquesta recollida, que també té com a objectiu conscienciar la ciutadania de la importància de mantenir els espais naturals nets de residus, van rebre una bossa per fer compost a casa, ja que els actes del Let’s Clean Europe s’integraven dins la Setmana del Compostatge, que organitzava l’Agència de Residus de Catalunya.

Comparteix aquest article