La Policia Local de Mont-roig del Camp tanca el mes de maig amb excel·lents resultats contra el tràfic de droga

La Policia Local de Mont-roig del Camp tanca el mes de maig amb excel·lents resultats contra el tràfic de droga

  • Han participat en tres operatius contra el cultiu de marihuana en què s’han detingut 6 persones i s’han intervingut prop de 1.700 plantes i material divers relacionat amb la plantació

La Policia Local i la Guàrdia Civil han col·laborat en dos dels tres operatius d’aquest mes de maig. Foto: G.C.

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha participat durant aquest mes de maig en tres operatius policials conjuntament amb la Guardia Civil i els Mossos d’Esquadra que han permès fer un pas endavant en la lluita contra el tràfic de drogues al municipi.

Les actuacions són el resultat d’un treball continuat que es du a terme des d’aquest cos policial per evitar que s’estableixin persones dedicades al cultiu de marihuana al municipi, així com que se’n produeixi la venda al detall.

La darrera actuació en què han participat ha tingut lloc aquesta mateixa setmana i forma part d’un operatiu antidroga de Mossos d’Esquadra amb detencions a diverses localitats del Camp de Tarragona.

La Policia Local de Mont-roig del Camp ha estat clau en els escorcolls i les detencions que s’han produït aquest dimarts 28 de maig en tres domicilis del municipi, un d’ells a Miami Platja i els altres dos a la urbanització Casalot.

A un dels habitatges de Casalot s’ha detingut a una persona, mentre que a l’altre s’han intervingut 108 plantes de marihuana, material divers de cultiu i s’ha detingut també a una persona. Finalment a la tercera casa, al centre de Miami Platja, s’han intervingut 90 plantes, una furgoneta que s’havia utilitzat per transportar el material i s’ha detingut a una tercera persona. Tots tres són d’origen albanès i se’ls acusa de delictes contra el tràfic i cultiu de drogues, organització criminal i defraudació de fluid elèctric. D’aquestes persones, una ha entrat a presó i les altres han quedat en llibertat amb càrrecs.

La segona actuació d’aquest mes de maig, en què es van detenir dues persones de nacionalitat espanyola, es va fer conjuntament amb la Guardia Civil. El dia 23 es va entrar a una casa de Costa Zèfir i es van trobar 170 plantes de marihuana i 100 grams de cabdells, a més de material divers destinat al cultiu. L’habitatge era una segona residència d’un dels detinguts i s’hi havia fet una escomesa elèctrica doble per alimentar l’elevada demanda energètica de la plantació.

Plantes de marihuana intervingudes en l’operatiu del 23 de maig

Finalment, un operatiu anàleg amb la Guardia Civil també, el passat 9 de maig, va permetre intervenir un total de 1.300 plantes de marihuana, un dels cultius més nombrosos que s’han trobat al municipi fins al moment. La plantació es va trobar en un xalet de Pino Alto, en una casa de lloguer d’una persona de nacionalitat espanyola, que va quedar detinguda per delicte de tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric. Durant l’actuació es van intervenir també elements de cultiu, làmpades, terra, abono, màquines i material divers relacionat amb la plantació.

Altres investigacions obertes

Els tres operatius policials que s’han dut a terme aquest mes de maig són el resultat de diversos mesos d’investigacions conjuntes amb altres cossos de seguretat. En aquest sentit, la Policia Local de Mont-roig del Camp té actualment altres investigacions similars obertes que, en cas de confirmar-se, podrien derivar en noves detencions els pròxims mesos.

De fet, les accions en la lluita contra el tràfic de drogues s’han intensificat els darrers anys, en especial des del 2015, quan es va detectar un augment del cultiu d’aquestes substàncies. Com a resultat, el 2016 ja es van fer més de 4 operatius amb diversos detinguts.

D’altra banda, a més dels operatius en domicili també es duen a terme accions a la via pública. Així, l’estiu del 2017 i del 2018, per exemple, es van fer actuacions contra el subministrament i la venda dedicada especialment a turistes, que tenia lloc al centre de Miami Platja. També el 2018, gràcies a una feina prèvia en què es detectaven persones que havien comprat aquest tipus de substàncies en un habitatge de Miami Platja, es va poder entrar en una casa i detenir dues persones més dedicades a la venda de drogues.

Comparteix aquest article