La Policia Local engega una campanya per conscienciar sobre l’ús de bicicletes i patinets elèctrics

La Policia Local engega una campanya per conscienciar sobre l’ús de bicicletes i patinets elèctrics

  • L’objectiu és incidir en la normativa de circulació, com l’obligació de circular per calçades o carrils bici i en temes de seguretat, com l’ús del casc, entre d’altres

Davant l’increment de bicicletes i patinets elèctrics com a mitjà alternatiu de desplaçament, la Policia Local de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya de conscienciació, especialment entre els joves, per tal d’informar sobre com circular de manera segura amb aquests vehicles de mobilitat personal.

Amb aquest objectiu s’ha elaborat una infografia que dóna a conèixer la normativa bàsica de circulació per patinets elèctrics i bicicletes així com consells de seguretat.

En aquest sentit, un dels aspectes més destacats és que està prohibit circular per les voreres, zones peatonals, passos de vianants o qualsevol altre espai de la via pública reservat als vianants. Aquests vehicles han de circular sempre pel carril bici, amb una velocitat màxima de 10 km/h; o per la calçada, sense superar mai els 25 km/h. A més, han de respectar les normes generals de circulació.

Un altre aspecte en el que es vol incidir és en l’ús del casc. Aquest és obligatori sempre en el cas dels usuaris de patinets elèctrics. Pel que fa a les bicicletes és obligatori en zones urbanes pels menors de 16 anys i recomanable per a la resta. En zones interurbanes, portar casc és obligatori per a tothom.

Altres aspectes en els que es vol incidir és que està prohibida la utilització de telèfons mòbils o de qualsevol sistema de comunicació, així com l’ús d’auriculars connectats a aparells receptors o reproductors de so. A més, quan es fa fosc cal portar llums i utilitzar roba reflectant, per tal de ser vist per la resta de conductors.

Normativa aplicable al municipi

A falta d’una normativa general que reguli la circulació de vehicles elèctrics de mobilitat personal i davant l’increment del seu ús, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja va fixar el passat mes d’agost un ban per garantir la convivència i la seguretat de vianants i usuaris d’aquests vehicles.

En aquest sentit, el ban dictat per l’alcalde Fran Morancho estableix la prohibició de circular amb patinets i bicicletes elèctriques o de pedaleig assistit, en qualsevol de les seves modalitats, pels espais de la via pública reservats als vianants. A més, incideix en l’obligatorietat de portar casc homologat.

El ban es va dictar a causa de la manca de normativa municipal reguladora de l’ús d’aquest tipus de vehicle i per evitar possibles accidents. Tot plegat mentre es tramita la modificació de les ordenances municipals per tal de regular de forma detallada la seva utilització en els espais públics.

Podeu consultar el ban en aquest enllaç. 

Comparteix aquest article