La recollida de residus Porta a Porta arranca amb èxit a Bonmont, Costa Zèfir i Club Mont-roig

La recollida de residus Porta a Porta arranca amb èxit a Bonmont, Costa Zèfir i Club Mont-roig

  • Operaris i les autoritats locals, en la primera jornada de la recollida Porta a Porta.

    L’Ajuntament de Mont-roig del Camp demana a la ciutadania d’aquestes urbanitzacions que segueixi les indicacions per tal d’avançar cap a una millor separació dels residus

Aquesta nit ha començat el nou sistema de recollida Porta a Porta de residus a Costa Zèfir, Club Mont-roig i Bonmont. La primera jornada ha estat positiva gràcies a la implicació dels veïns i veïnes i a les informacions i consells que havien rebut en les últimes setmanes. Els cubells han estat majoritàriament ben col·locats i recollits segons l’horari establert.

L’alcalde Fran Morancho i la regidora de Residus, Cristina Llorens, i altres membres de l’equip de govern, van voler estar presents en aquesta primera nit de recollida del porta a porta. L’objectiu era revisar l’eficàcia de les rutes de recollida, rebre informació de primera mà del personal operari, veïnat i Secomsa, així com donar suport a la implantació d’aquest nou sistema.

Ara, després de molts mesos preparant la posada en marxa d’aquest servei amb xerrades a la ciutadania, visites als habitatges, punts informatius i creació de canals de difusió per aquestes zones, entre d’altres, l’Ajuntament confia que es dugui a terme una recollida selectiva més responsabilitzada i que la població sigui conscient de la quantitat de residus que genera.

Tot i així, en després de la bona acceptació inicial, ja s’han detectat alguns aspectes que es poden fer millores per optimitzar el servei i evitar incidències. Per això, des del consistori es fan les següents recomanacions:

Cubells tancats correctament: És important que els cubells estiguin completament tancats per tal de bloquejar l’accés i evitar que es puguin obrir. Això ajuda a prevenir que el vent o els animals puguin escampar els residus.

Lligar els cubells al ganxo: Per garantir que els cubells no es moguin degut al vent o a l’acció dels animals, recomanem lligar-los al ganxo corresponent. Això assegurarà que els cubells es mantinguin al seu lloc fins al moment de la recollida.

Residus ben emmagatzemats dins el cubell: Intenteu col·locar tots els residus dins del cubell, evitant deixar bosses fora. Això es pot aconseguir plegant bé els envasos i cartrons per minimitzar l’espai ocupat.

Cubells recollits amb eficàcia: Recordem que els cubells han de ser retirats un cop hagi passat el servei de recollida. Això contribuirà a mantenir l’ordre i la neteja de les urbanitzacions.

Horari per treure els cubells: Els dies de recollida del servei PaP son dimarts, dimecres, dijous i diumenge. Caldrà treure el cubell multiproducte entre les 21:30 h i les 22:30 h, amb les fraccions corresponents segons el calendari, i subjectar-lo al ganxo. L’endemà al matí, s’haurà de tornar a entrar el cubell a casa.

Informació i dubtes:

Per a més informació sobre el sistema Porta a Porta, podeu unir-vos al grup de difusió de WhatsApp en aquest enllaç: https://chat.whatsapp.com/Cod7yCqoDiEJydr1mIZdmA. Per altres consultes, tot el veïnat pot contactar al correu electrònic reduirireciclar@mont-roig.cat o al whatsApp 603592138.

Recordem que el Porta a Porta (PaP) és el sistema de referència a Europa, ja que permet superar el 70% de recollida selectiva. A Catalunya, més de 300 municipis han implantat aquest sistema amb resultats que en alguns casos superen el 80%.

Aquest model representa una millora de l’estat dels carrers. Molts cops, les àrees amb contenidors són punts d’abocament incontrolats de mobles i trastos vells, s’hi produeixen desbordaments, són font de males olors, etc. La recollida PaP permet eliminar elements de la via pública, guanyar espais i tenir els carrers més nets. A més, agafa els aspectes positius de la recollida que es feia fa anys, ja que deixar els residus davant de casa és molt còmode, sobretot per a la gent gran.

 

Comparteix aquest article