L’Ajuntament aprova un nou conveni de recollida de residus i neteja viària amb Secomsa redimensionat a les necessitats actuals

L’Ajuntament aprova un nou conveni de recollida de residus i neteja viària amb Secomsa redimensionat a les necessitats actuals

  • Foto ple ordinari 9 de novembre

    Durant la sessió plenària celebrada aquest dimecres s’ha anunciat que es congelen els impostos per al 2023 i s’ha donat llum verda a una nova ordenança per regular el servei dels carregadors elèctrics

 El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres 9 de novembre, ha aprovat un nou conveni de recollida de residus i neteja viària amb l’empresa comarcal Secomsa. L’objectiu és modernitzar el servei i adequar-lo a les necessitats actuals del municipi.

Aquest nou conveni, que tindrà una vigència de 4 anys, substitueix l’anterior (l’extinció del qual també es va aprovar al plenari). El motiu és que el conveni inicial havia quedat obsolet i no es podia actualitzar d’acord amb les modificacions que ha patit el municipi: increment d’urbanitzacions recepcionades i de carrers o augment de població i del nombre de contenidors, entre d’altres. També l’antiguitat dels vehicles que realitzen els serveis feia necessària la seva substitució immediata. A més,  la deficiència en el servei podia arribar a perjudicar econòmicament el consistori, ja que la Unió Europea ha definit mesures estrictes de penalització a la producció de residus per tal d’afavorir polítiques de prevenció i valorització.

Per tot plegat, el nou document suposarà una millor eficiència en la gestió pública del servei i més agilitat per fer front a circumstàncies no previstes. Hi haurà una  inversió en el camp de les TIC que permetrà un major control de contenidors i recopilació de dades i un nou sistema de seguiment de les flotes dels vehicles.

A més, el nou conveni permetrà implantar el una prova pilot de recollida de residus porta a porta, que començarà inicialment en tres zones del municipi (30% de la població) els pròxims mesos, amb la intenció d’ampliar-la progressivament a la resta de municipi.

El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció d’ARA. En aquest sentit, els grups de l’oposició van celebrar el canvi malgrat criticar-ne el retard. El grup municipal de Ciutadans no va assistir al plenari.

Es congelen els impostos el 2023

Durant el debat d’una proposta de resolució presentada pels grups municipals de Junts per Mont-roig Miami, Ara Mont-roig i Ciutadans per aconseguir una revisió de les ordenances fiscals per a l’any 2023, que no va prosperar, l’equip de govern va anunciar que es congelaran els impostos el 2023. Una decisió que suposarà dificultats per tancar els pressupostos de l’any vinent doncs la ciutadania vol comptar amb els mateixos serveis, però aquests també tindran un increment del seu cost. Tot i això la mesura arribarà tenint en compte precisament a la ciutadania i el context del 10% d’inflació general que haurà de fer front. A més, es va explicar que la congelació d’impostos anirà lligada al manteniment de les ajudes que s’ofereixen a les persones que més ho necessiten.

Es regula el servei de carregadors elèctrics

El plenari també va aprovar el reglament regulador del servei de recàrrega de vehicles elèctrics i l’ordenança dels preus públics corresponent. Recordem que el municipi compta actualment amb 3 punts en funcionament, dos de recàrrega semi ràpida i 1 de ràpida i que els pròxims dies s’activarà un quart a l’avinguda de Califòrnia.

Mitjançant aquests documents es defineix el servei de recàrrega de vehicles elèctrics o híbrids endollables, com donar-se d’alta, les normes d’ús així com els preus públics del servei. També es regula el termini màxim de recàrrega, de 2 hores al semi ràpid i 1 h al ràpid, així com el règim sancionador, doncs s’aplicaran diverses sancions si no es deixa lliure la plaça un cop finalitzat el termini.

Moció per al condicionament del refugi antiaeri

Finalment el plenari també va aprovar una moció presentada pel grup municipal d’ERC per al condicionament del refugi antiaeri de la guerra civil de Mont-roig del Camp. Aquesta es va aprovar amb algunes modificacions en la redacció dels acords consistents en la realització d’estudis previs per valorar la viabilitat d’accessibilitat i econòmica.

La sessió plenària es pot visualitzar en el següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=i39xxs5aL9k

 

 

Comparteix aquest article