L’Ajuntament aprova un Pressupost Municipal per al 2016 de 18.590.607€

L’Ajuntament aprova un Pressupost Municipal per al 2016 de 18.590.607€

  • El govern municipal ha explicat que es tracta d’uns comptes “de transició” que fomenten les polítiques d’ocupació i la millora dels serveis i l’espai públic
  • Els pressupostos deixen la porta oberta a ser modificats un cop aprovat el Pla d’Acció Municipal 2016-2019, que recollirà propostes de la ciutadania els propers mesos
Ple de pressupostos

Ple de pressupostos de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest migdia, en sessió plenària extraordinària, el Pressupost Municipal per a l’exercici del 2016. Com ha explicat l’alcalde, Fran Morancho, es tracta d’un pressupost de transició que potencia dos eixos bàsics. D’una banda es fomenten les polítiques d’ocupació i emprenedoria per tal d’aconseguir la recuperació econòmica del municipi i de l’altra s’aposta per la millora d’espais públics i la implantació dels serveis bàsics als llocs on hi ha carències, reforçant el manteniment del municipi.

El pressupost per al 2016 és de 18.590.607 euros, una xifra que suposa un increment del 7,47% respecte del 2015. Després de 4 anys amb pressupostos marcats per un pla de sanejament i ajust, a data d’avui l’Ajuntament està sanejat, fet que permet deixar enrere la contenció estricta d’anys anteriors i encetar nova etapa en què s’incrementen pràcticament totes les partides. Tot i això es manté la línia d’equilibri pressupostari i control de la despesa.

Aquest pressupost deixa la porta oberta a patir modificacions de crèdit d’acord als resultats del Pla d’Acció Municipal 2016-2019 que es tancarà en els propers mesos. En aquest sentit, Morancho ha insistit en el fet que les propostes que se’n derivin del procés de participació ciutadana podran modificar partides i incrementar la inversió d’aquest pressupost. Cal dir que l’Ajuntament té capacitat suficient per endeutar-se i executar les propostes que puguin ser plantejades.

Es potencien polítiques econòmiques i manteniment de l’espai públic

El nou pressupost preveu un impuls de les polítiques de promoció econòmica i ocupació per tal de generar noves oportunitats i lluitar contra la taxa d’atur, situada al municipi en un 28,63%. En l’àmbit d’impuls econòmic es contempla la creació d’un espai d’emprenedoria i suport empresarial a Miami Platja També es fomenta el sector estratègic del municipi, el turisme, com a generador d’economia local i es reforcen les partides per millorar els recursos turístics, com les platges.
Des del Pla de Barris es preveuen impulsar projectes de caire social, lligats a la generació d’oportunitats per a joves i dones. En aquest sentit, en el pressupost global es prioritzen les polítiques de serveis a les persones, com les socials, que preveuen algunes actuacions noves com un programa de prevenció de la malnutrició infantil.

El segon eix important és la millora dels espais públics. L’objectiu és donar resposta a un dels problemes més greus que presenta el municipi com és un baix nivell de manteniment i degradació de diverses àrees.

Estabilitat i baix endeutament

Destaca també que el pressupost compleix els requisits d’estabilitat i endeutament. Cal dir que el període mig de pagament als proveïdors és de menys de 30 dies i el rati d’endeutament és del 49%, essent el nivell d’endeutament per habitant de 940 euros, xifra per sota d’altres municipis veïns. D’altra banda, el romanent de tresoreria és de més de 4 milions d’euros.

Aprovada la plantilla de l’Ajuntament per al 2016

El ple extraordinari també ha servit per aprovar la plantilla de l’Ajuntament per al 2016 que estarà formada per 103 treballadors entre personal funcionari, personal laboral fix, personal laboral temporal i personal eventual.

En el plenari també s’ha debatut la moció presentada per part del grup municipal de Ciutadans per tal de dotar al municipi d’àrees de servei i pernoctació per a autocaravanes, que ha quedat desestimada.

Aprovats els pressupostos de les empreses municipals

Abans de la sessió plenària de l’Ajuntament han tingut lloc les Juntes Generals de les empreses municipals EMSSA i EMOMSA amb la presentació dels respectius pressupostos. Destaca en aquest cas que aquests comptes reflecteixen els eixos estratègics del pressupost de l’Ajuntament, reforçant la contractació de personal de brigades per a millorar el manteniment del municipi, i de personal de les àrees de les persones.

La Junta General d’EMSSA ha aprovat un pressupost per al 2016 de 2.457.138,24 €, un 7,57% més que el 2015, mentre que la Junta General d’EMOMSA ho fa fet per un import de 1.6978.117,24 €, un 10,2 % més que l’any anterior.

Dossier informatiu Pressupost 2016 Ajuntament de Mont-roig del Camp

Dossier informatiu Pressupost 2016 Emomsa

Dossier informatiu Pressupost 2016 Emssa

 

Comparteix aquest article